La pistola que lluïa un home pel mig del carrer era d’aire comprimit i sense càrrega

El detingut, un resident de 31 anys amb antecedents i diversos trastorns, ha quedat ingressat al servei de Salut Mental després que la policia l’hagi controlat

L'home que ha acabat detingut passejant per Prat de la Creu amb la pistola a la mà.
L'home que ha acabat detingut passejant per Prat de la Creu amb la pistola a la mà.

La pistola que lluïa a la seva mà dreta un home que durant més d’una hora i mitja ha estat recercat pel centre d’Andorra la Vella era d’aire comprimit i, d’entrada, no duia càrrega. La presència d’aquest jove, vestit elegantment de gris i amb un gorro al cap, ha causat una notable alarma i un fort desplegament policíac. Resident de 31 anys amb múltiples antecedents policials i diversos trastorns, ha quedat ingressat a la planta de Salut Mental després de ser detingut en un dels aparcaments verticals de Prat de la Creu.

L’alarma s’ha disparat vers 2/4 d’11 del matí quan diversos ciutadans han començat a contactar amb la policia i amb el servei de circulació d’Andorra la Vella advertint que hi havia un home que es passejava pel carrer lluint una pistola en la seva mà dreta. Sense manies, sense amagar-se’n. Els avisos sobre la presència de l’home se centraven fonamentalment al tomb del carrer Prat de la Creu -on se l’hauria aconseguit fotografiar d’esquena- i també en les immediacions del comú de la capital o a la plaça Rebés.

Dos policies fent la recerca al carrer Prat de la Creu.

Relacionat

Desplegament policial al centre d’Andorra la Vella per detenir un home armat

La mobilització inicial ha estat discreta, però a mida que les trucades han començat a sovintejar el desplegament policial ja ha estat molt més evident. Policies per Prat de la Creu, per la zona del Poblet de Nadal a la Plaça del Poble… Fins i tot els grups especials estaven a punt de posar-se en marxa quan vers 1/4 d’1 del migdia se l’hauria aconseguit controlar en les immediacions d’un dels aparcaments verticals que hi ha al Prat de la Creu. En ser advertit pels policies, l’home no ha oposat cap mena de resistència. Degut als seus antecedents, els agents l’han reconegut de seguida.

Control policial a Prat de la Creu.
Control policial a Prat de la Creu. Toni Solanelles

Immediatament ha estat traslladat cap al despatx central de la policia. La tensió viscuda fins llavors s’ha acabat sortosament d’immediat. També ha quedat clar que la pistola que portava l’home era una rèplica d’una de real, però en aquest cas es tractava d’una arma d’aire comprimit sense, a priori, els elements que l’haurien permès disparar. Tot i que a algun dels comunicants li hauria semblat que l’home en algun moment hauria apuntat a algú o alguna cosa, aquesta circumstància no està clara. Tampoc no es té constància que el jove hagi proferit cap crit ni res que se li assembli.

Dos agents cercant pel Poblet de Nadal.
Dos agents cercant pel Poblet de Nadal. Toni Solanelles

Ja al despatx policial, i després d’avaluar la situació entre responsables de la Batllia i de la fiscalia, s’ha decidit traslladar el detingut a l’hospital perquè se li fes la pertinent avaluació psiquiàtrica. Seguint la recomanació facultativa, i en consens amb els responsables judicials i policials, s’ha acordat alliberar formalment l’home arrestat però hospitalitzar-lo al servei de Salut Mental. De fet, també seria conegut en aquest departament sanitari.

Comentaris (14)

Trending