Pirates informàtics posen a la venda en el mercat negre bases de dades de Perfumeries Júlia

En unes accions delictives malauradament cada vegada més habituals, ciberdelinqüents haurien aconseguit accedir a un proveïdor de serveis de la coneguda companyia andorrana

Un dels establiments de la companyia.
Un dels establiments de la companyia. ARXIU

El mercat negre tecnològic va ple d’oferiments de bases de dades que pirates informàtics ofereixen al millor postor. Una dels darrers ‘catàlegs’ de clients que s’ha posat a la venda és el que fa referència als dominis perfumeriasjulia.es i julia.ad. El fet estaria en coneixement, almenys, de la policia. L’atac cibernètic del qual seria víctima col·lateral la companyia andorrana, però, no s’hauria comès directament sobre l’empresa distribuïdora de perfums sinó a una prestadora de serveis seva.

Malauradament, les accions delictives tendents a robar dades a la xarxa, a Internet, cada vegada són més habituals. I l’empresa on s’allotgen les dades vinculades a les pàgines electròniques de Júlia haurien estat víctima d’una d’aquestes ‘pesques’ de dades. Per als ciberdelinqüents no hi ha barreres ni tallafocs que es resisteixin. O molt pocs. Són moltes les companyies que s’acaben veient immerses amb un problema com el que ha afectat indirectament a Perfumeries Júlia. Les fonts consultades han assegurat que l’empresa que ha sofert l’atac que ha afectat la companyia andorrana és espanyola i no han pogut precisar l’abast de les dades que han quedat compromeses.

El que està clar, segons la informació que els propis pirates informàtics ofereixen a les xarxes, és que el ‘catàleg’ de Júlia no està excessivament valorat. Per 1.100 dòlars es poden aconseguir les dades referides a l’empresa andorrana

El que està clar, segons la informació que els propis pirates informàtics ofereixen a les xarxes, és que el ‘catàleg’ de Júlia no està excessivament valorat. Per 1.100 dòlars es poden aconseguir les dades referides a l’empresa andorrana. Els ciberdelinqüents, a través de perfil especialitzats, ofereixen fins i tot alguns exemples de les dades obtingudes. El tipus d’informació que han obtingut.

D’aquesta manera, per exemple, es pot veure que les dades van des del nom complet i el correu electrònic del client, si és que en té, fins a la data de l’aniversari. Des dels productes que més adquireix o prefereix el client fins a la primera compra des que la persona va esdevenir formalment clienta o la darrera. I també s’inclouen detalls com, per exemple, la classe social que se li adjudica. Mitjana, baixa, alta…

En principi l’empresa andorrana és una víctima de tot plegat, encara que segons les diverses fonts consultades caldria veure, a nivell de protecció de dades, quins tallafocs es posen, quin manejament de les dades es fan, com es comparteix la informació i altres variables que hores d’ara no serien una prioritat a l’hora d’investigar el cas i mirar de trobar una eventual solució.

Comentaris (9)

Trending