Unes pintades en diversos llocs públics entre Ransol i Soldeu escalfen l’ambient entre temporers

El servei de circulació de Canillo i la policia han localitzat les darreres hores diferents inscripcions en murs i mobiliari urbà i els propis immigrants, que n’atribueixen l’autoria a gent vinguda de fora, lamenten que això serveixi per criminalitzar a tot el col·lectiu

Una de les pintades amb una frase que temps enrere apareixia en ciutats argentines.
Una de les pintades amb una frase que temps enrere apareixia en ciutats argentines.

L’aparició d’unes pintades en diversos llocs, essencialment espais públics però sempre, entre Ransol i Soldeu, per on es mouen molts dels immigrants que estan arribant al país en recerca de feina està escalfant molt l’ambient entre els propis joves que vénen de fora. Lamenten que una bretolada d’aquestes característiques generi malestar entre la gent del país i es posin tots els eventuals treballadors temporers en el mateix sac. De fet, entre el propi col·lectiu immigrant es dona per fet que les pintades són fetes per gent vinguda de fora.

Les darreres hores, tant els agents del servei de circulació de Canillo com agents de la policia han pogut constatar un parell de desenes o més d’inscripcions. En alguns casos són símbols, senyals o com se li vulgui dir. En altres ocasions són petites frases -en gran mesura sempre la mateixa: “No me baño” o “no me baño y vos?”- que el col·lectiu immigrant recorda que durant temps ha estat apareixent en murs de diferents ciutats de l’Argentina.

Formalment, tant la agents de circulació com especialment la policia, estan fent les diligències necessàries per poder enxampar els autors de les pintades, no perquè sigui un fet especialment greu però sí per tallar de rel que fets com aquests es vagin produint. Algunes de les fonts consultades han assegurat que ja les darreres hores es van controlar dos futurs temporers però no se’ls va poder acabar d’imputar l’autoria.

En tot cas, i a través de les xarxes socials, on els immigrants llatinoamericans són especialment actius, ja s’han fet crides per denunciar fets com les pintades i rebutjar-los sense embuts. “Acaben d’arribar, s’estan buscant la vida en un país estranger on regna la neteja i l’ordre, i són tan vius que només se’ls acudeix pintar amb aerosol frases en les parets”, resa alguns dels comentaris. “Ens fan quedar a tots malament, ens posen tots a la mateixa saca”, clamen entre ells els immigrants temporers, que després ja entren en una ‘guerra’ de nacionalitats.

Comentaris (36)

Trending