Onada de robatori de dades personals a través d’Instagram

La policia fa dies que investiga, sense arribar per ara a cap conclusió, el ‘hackeig’ de centenars de comptes d’usuaris andorrans de l’APP, des dels quals després es difon informació sobre criptomonedes

Un exemple de 'conversa hackejada'.
Un exemple de 'conversa hackejada'.

Si rep algun missatge d’un contacte seu d’Instagram que li demana ajut, no li faci cas. O, com a mínim, vagi molt en compte. Si es tracta d’haver de donar-li suport a alguna iniciativa, si el seu contacte de cop i volta s’ha convertit en ‘influencer’ o en ‘trader’ o alguna cosa d’aquestes, ni cas. Menys encara clicar qualsevol enllaç que li pugui enviar. Si ho fa, li hauran robat dades personals a través del mòbil i per via de l’Instagram.

La policia fa dies que investiga, sense arribar per ara a cap conclusió clara ni saber si es tracta d’un ‘hackeig’ delimitat al país o, com és més probable, d’una derivada d’un atac internacional tan perfeccionat que usa el català sense massa problema. En tot cas, segons les fonts consultades, hi ha una onada de robatori de dades personals a través d’Instagram. 

Centenars de persones al país tenen el seu compte d’aquesta aplicació ‘hackejat’. De fet, n’han perdut el control i ara són els pirates informàtics els que fan i desfan. Usualment, segons que ha advertit també l'Agència Nacional de Ciberseguretat, els comptes 'bloquejats' serveixen per difondre informació sobre criptomonedes. I cada cop que una nova persona cau en la trampa, el compte d’aquesta nova persona també passa a ser controlada pels delinqüents, que van estenent l’onada. Per tant, abans d’ajudar cap contacte d’Instagram, pensi-s’ho dos cops. O deu.

Etiquetes

Comentaris

Trending