Nova estafa per WhatsApp: s’ofereixen 200.000 euros a canvi de documentació

Una suposada dona, aparentment espanyola, assegura estar ingressada a França i disposar d’aquesta quantitat en el banc

L'estafa arriba, en aquest cas, per WhatsApp.
L'estafa arriba, en aquest cas, per WhatsApp.

Alguns usuaris de WhatsApp han alertat d’una nova estafa, que pretén usurpar documentació legal. Una dona, que afirma ser espanyola i estar hospitalitzada a França, ofereix 200.000 euros a canvi, simplement, de contactar amb el seu advocat, del qual deixa un enllaç al final del text. Com és habitual en aquests casos, la recomanació és no fer cas del missatge.

En aquest cas, els usuaris han estat contactats des d’un número d’un telèfon amb prefix 229. És a dir, de l’estat africà de Benin. En el missatge, ja comença admetent que pot “sorprendre” però fa una crida a seguir “la misericòrdia de Déu”. S’identifica com a Isabella Pedro i afirma estar hospitalitzada a França.

El presumpte motiu? Un càncer de gola. Afirma que té 200.000 euros al banc que ofereix com a recompensa i per fer creure que els pot donar remarca que no té fills “per infertilitat” i que el seu marit va morir fa cinc anys.

Ara bé, per accedir aquests fons, cal posar-se en contacte amb el seu advocat. Seria la forma de preparar els “documents legals” per poder aconseguir els diners. Evidentment, l’enllaç és fraudulent i obrir-lo pot suposar un important risc per a l’usuari.

WhatsApp Image 2022 07 19 at 17.18.38

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending