Un moviment sísmic de 2,4 amb epicentre a les Valls de Valira se sent a Andorra

Ha tingut lloc aquest diumenge a quarts de nou segons ha informat l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Comentaris

Mapa amb l'epicentre.
Mapa amb l'epicentre.

Un moviment sísmic amb epicentre a les Valls de Valira s'ha notat a Andorra. La magnitud ha estat de 2,4 i una fondària d'1,5 quilòmetres. Els bombers i Protecció Civil han confirmat aquestes dades. L'últim terratrèmol registrat va ser el passat 14 d'abril amb epicentre també a la mateixa zona. El moviment també ha estat detectat pel sismograma de l'estació de La Rabassa de Sant Julià de Lòria.

Amb aquesta magnitud, el moviment només s'ha notat a prop de l'epicentre. El darrer terratrèmol significatiu amb epicentre al Pirineuque ha registrat fins ara ll¡'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) es va produir el 22 de març passat al Ripollès i va tenir una magnitud de 3,4. Poques setmanes abans, l'1 de febrer, se'n va notificar un de 3,8 a l'Alt Urgell; concretament, a Os de Civís (les Valls d'Aguilar), on al llarg de la tardor passada ja hi havia hagut una sèrie de petits sismes, d'una intensitat d'entre 2,3 i 3,6.

També a l'Alt Urgell, ara fa tres anys -el 3 d'abril de 2019- hi va haver el terratrèmol més intens d'aquest començament de segle al Pîrineu: va arribar a 4,2 i va tenir l'epicentre a la Parròquia d'Hortó (Ribera d'Urgellet). El passat dia 3 hi va haver un moviment sísmic a Auzat (Arieja). Va ser de  magnitud 2,7 a l'escala de Richter va sacsejarr dimecres alguns municipis del nord del Pallars Sobirà i d'Andorra.

El moviment sísmic d'aquest diumenge s'ha deixat sentir especialment a Sant Julià de Lòria però també a altres poblacions com Sispony, Ordino, la Cortinada, Anyós o la Massana. Les xarxes socials s'han omplert de comentaris. L'alerta pel terratrèmol ha saltat a les 20.32 hores. Andorra Recerca + Innovació (ARI)  ha obert una enquesta  per recollir més informació sobre el terratrèmol i saber el grau de percepció des de diversos indrets.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending