Mobilització policial i sanitària davant un menor que amenaçava de llançar-se al buit a l’hospital

És una època complicada per aquelles persones que pateixen algun tipus de patologia mental, que se sol aguditzar, i davant de la qual cal sensibilització i empatia de l’entorn

Els agents de policia conversant amb el menor (a l'extrem esquerre).
Els agents de policia conversant amb el menor (a l'extrem esquerre). P. C.

Almenys dues patrulles de policia i sanitaris de l’entorn hospitalari s’han hagut de mobilitzar aquesta tarda, vers les 5, per fer deposar l’actitud, com així ha estat, a un adolescent menor d’edat que amenaçava de llançar-se al buit, a l’avinguda Fiter i Rossell, des de la terrassa de l’àrea hospitalària de Salut Mental. L’època actual de l’any és complicada, aguditzat l’impacte de les patologies a aquells que en pateixen de naturalesa mental.

Malauradament, les darreres hores, hi va haver una autòlisi consumada en una veïna de 47 anys de l’avinguda Sant Jaume d’Escaldes. Sortosament, el cas del menor ha estat ben diferent. Els agents que s’han traslladat fins a l’exterior de l’hospital han estat conversant una estona amb el menor fins que l’han fet recapacitar i seguidament, juntament amb sanitaris, l’han introduït cap a les instal·lacions hospitalàries per tal de sotmetre’l al tractament que els especialistes creguin escaient.

És, s’ha dit, una època complicada davant la qual l’entorn de les persones amb problemes mentals han d’estar especialment sensibilitzades i vigilants igual com ho ha de ser la societat en general davant uns trastorns que malauradament, i més després de l’episodi de la pandèmia, han anat anat a l’alça aquí i arreu, almenys, de l’entorn occidental. Cal molta empatia i suport.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending