Una cassola ‘oblidada’ causa un ensurt a l’avinguda del Pessebre i un caos de trànsit a Escaldes

(AMB VÍDEO) Els bombers no han hagut de llançar ni una gota d’aigua però han tingut feina a trobar l’origen del fum que inquietava els veïns d’un immoble just davant del carrer de Sant Jaume i que pràcticament ni tan sols ha causat danys materials

El camió escala just davant de l'immoble on hi ha hagut l'ensurt.
El camió escala just davant de l'immoble on hi ha hagut l'ensurt. Toni Solanelles

Per descuit o negligència, el veí del primer segona d’un edifici de l’avinguda del Pessebre, just davant de la cruïlla amb el carrer Sant Jaume, a Escaldes, ha posat la cassola al foc i ha marxat sense retirar la cassola ni apagar el foc. El menjar s’ha rostit ben rostit i la fumera i la pudor que ha alarmat la resta d’ocupants de l’immoble ha generat un bon ensurt i, sobretot, arran de l’actuació dels bombers i el tall al trànsit de l’avinguda, ha generat un caos de trànsit més que generós a la parròquia.

L’alerta ha saltat poc després de les cinc de la tarda. Els veïns han sentit ferum i han avisat els bombers. Quan els agents del cos d’extinció han arribat al lloc amb el dispositiu habitual per a l’ocasió -camió escala, camió autobomba, ambulància i vehicle de comandament- gairebé no quedava rastre ni de fum ni de ferum. Però els veïns asseguraven que alguna cosa passava. Mentre alguns dels ocupants sortien al carrer per si les mosques, i altres persones del barri es disposaven a ‘gaudir’ de l’operatiu, els agents del cos d’extinció s’han hagut d’assegurar pis per pis que no hi havia res.

Fins que han aconseguit entrar al primer segona. La cassola era al foc. El menjar cremat del tot. I, sortosament, segons fonts del cos, sense cap mena d’afectació. Ni danys materials. Ni tan sols l’extractor s’ha fet malbé. I en ser blanc el fum que ha generat la cassola, tampoc ha ennegrit el pis. Una vegada localitzat l’origen de tot plegat, els bombers han hagut d’obrir l’habitatge -quan han obert la finestra que dóna a l’avinguda, la fumera s’ha deixat notar- i procedir a ventilar-lo. No ha calgut llançar aigua tot i que s’havia tirat la mànega escales amunt i tampoc els sanitaris han hagut d’intervenir.

CIRCULACIÓ

Més que la fumera, el ‘dany’ important ha estat el fet d’haver de tallar al trànsit l’avinguda del Pessebre, impossibilitant la circulació en direcció la Massana. Els camions de bombers havien de treballar en condicions. Durant una estona, tampoc no han pogut incorporar-se a l’avinguda des del carrer Sant Jaume. Fins que el camió escala s’ha pogut retirar i ja hi ha hagut marge per poder facilitar la incorporació des del citat vial.

La finestra del primer segona poc després que l'obrissin els bombers.
La finestra del primer segona poc després que l'obrissin els bombers. Toni Solanelles

El caos circulatori generat arran de la intervenció -no pas per culpa, que aquí la culpa, per dir-ho d’alguna manera, és de la cassola i el seu propietari, benentès, que la lliçó li haurà quedat clara i sortosament li haurà sortit barata- ha estat més que notable. Durant una hora llarguíssima el tap que hi ha hagut en bona part de la parròquia escaldenca ha estat molt més rellevant que la fumera. Un ensurt cuinat a foc lent.


 

Comentaris (2)

Trending