La marihuana comissada en el segon punt de venda desmantellat en dos dies permetia elaborar 67 dosis

El principal detingut i ara empresonat és un resident de 55 anys que tenia llogat el pis d’Andorra la Vella on es va desenvolupar la denominada ‘Operació Filtre’

Diners, estupefaents i altres materials comissats.
Diners, estupefaents i altres materials comissats. POLICIA D'ANDORRA

La marihuana comissada en el segon punt de venda de droga desmantellat en dos dies hauria permès elaborar fins a 67 dosis per introduir en el mercat local dels estupefaents. En el pis en qüestió s’hi van trobar nombroses bossetes destinades a la confecció de les esmentades dosis. La denominada ‘Operació Filtre’, que es va desenvolupar durant la jornada de divendres a la tarda, va comportar la detenció de dos homes -hores d’ara ja empresonats- i el control de tres més, tots ells consumidors.

Com ja ha avançat l’Altaveu durant el cap de setmana, les detencions es van produir en seguiment d’una de prèvia que hi va haver dijous, malgrat que la policia assegura que no hi ha cap relació entre les dues actuacions. Aquesta darrera intervenció es va dur a terme en un pis situat a Andorra la Vella on els agents, després de rebre un avís, van detectar molt moviment de persones entrant i sortint constantment amb pocs minuts de diferència.

Diners i marihuana comissada en l'operació de dijous; en aquest cas s'han recuperat 6.000 euros.

Relacionat

Detencions en cascada per venda de marihuana

La vigilància a l’edifici, que segons un comunicat policial oficial es va efectuar durant uns dies, va permetre controlar i detenir divendres deu minuts abans de les 4 de la tarda un primer home, resident de 57 anys, amb 4,2 grams de marihuana i 14,5 grams d’heroïna. Poc després, es va controlar una altra persona sortint del domicili amb 5,3 grams de marihuana. Vist que tot apuntava a un punt important de venda de droga, els policies van detenir el llogater del pis, un home resident de 55 anys, el mateix divendres cinc minuts abans de les 6 de la tarda. L’arrendatari de l’habitatge, aparentment, seria el principal implicat en el cas.

En el registre practicat a l’esmentat domicili, la policia hi va trobar 254,6 grams de marihuana, 30 grams d’haixix, 7,8 grams de bolets al·lucinògens i 5.225 euros en efectiu. També dues bàscules de precisió i moltes bosses de plàstic buides per preparar noves dosis. Amb la marihuana que es va decomissar (uns 270 grams en conjunt), com s’ha dit, se’n podrien haver fet 67 més per a la venda. De fet, en el moment de l’arrest, al domicili hi havia dues persones més consumint porros de marihuana i en possessió, cadascuna d’elles, d’una bossa que acabaven de comprar amb 5,3 grams d’aquest estupefaent.

Una imatge d'arxiu d'heroïna.

Relacionat

L’heroïna porta a la presó els dos detinguts en el segon punt de venda desmantellat en dos dies

Els dos detinguts van ser posats a disposició judicial durant la jornada de dissabte. I ja a primeres hores de la matinada de diumenge van ser processats i enviats a la Comella. En el seu cas, la presència de l’heroïna, considerada una droga ‘dura’ a diferència de la marihuana, va ser determinant perquè la Batllia decretés l’empresonament. Els dos homes, que suposadament venien droga per treure’s un extra dinerari atès que els dos formalment tenien una ocupació, presenten antecedents penals, encara que només en un dels casos té vinculació amb els estupefaents.

Comentaris (1)

Trending