Llibertat amb càrrecs pel detingut per l’atropellament a Sant Julià

El batlle el processarà després que es constatés que quan va atropellar un home el passat 22 de juny provocant-li ferides de consideració -fins i tot es va témer per la seva vida- conduïa havent consumit drogues

El pas de vianants on va tenir lloc l'atropellament amb una marca relativa a l'accident.
El pas de vianants on va tenir lloc l'atropellament amb una marca relativa a l'accident. B. N.

El batlle ha deixat en llibertat amb càrrecs el conductor detingut arran del greu accident de trànsit que va tenir lloc a Sant Julià ara fa unes setmanes. L’home va prestar declaració i, posteriorment, es va decretar el seu processament per delictes contra la seguretat col·lectiva i contra la integritat física i moral. A partir d’ara, el procés judicial continuarà el seu curs, un cop les proves han evidenciat que l’arrestat conduïa havent consumit drogues.

El sinistre viari es va produir el 22 de juny pels volts de les vuit del matí. En concret, l’ara processat circulava amb una furgoneta per l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià, a prop de la zona on hi ha el recentment inaugurat espai Rocacorba. Justament, al pas de vianants més propers estava sent travessat per un home al qual no va veure. El va atropellar provocant-li ferides de consideració.

De fet, a banda de diferents fractures, la víctima va patir un fortíssim traumatisme cranioencefàlic que va fer témer per la seva vida. Per això, un cop traslladat al servei d’urgències de l’hospital de Meritxell, es va decidir que el millor curs d’acció era derivar-lo a Sant Pau. Allà va estar uns dies ingressats a cures intensives, on ha pogut millorar i sortir de la situació de perill. De fet, a finals del mes passa, va poder ser traslladat novament a Andorra.

Una imatge del pas de vianants on hi va haver el sinistre.

Relacionat

Detingut el conductor que va atropellar un home ara fa dues setmanes a Sant Julià

Aquell dia, el conductor implicat en l’atropellament va donar negatiu en el control d’alcoholèmia. També se li va fer una prova de tòxics, però els resultats no es van tenir al moment. Per això, no va ser detingut. Aquest dimecres, la policia rebia els resultats i s’evidenciava que, aquell dia, sí que havia consumit alguna substància estupefaent. Llavors sí, es va procedir al seu arrest.

L’home va passar ahir a la tarda a disposició judicial. Després de declarar davant el batlle, aquest va decidir que el processa per l’accident, però no veu motius per decretar cap mesura especial i, per tant, queda en llibertat provisional. Pel que fa als delictes que se li poden imputar, la policia ja va apuntar que estarien dins les categories contra la seguretat col·lectiva i contra la integritat física i moral. Per precedents anteriors, previsiblement un delicte de conducció sota els efectes de les drogues i un altre de lesions per imprudència, tot i que caldrà esperar com evoluciona el procés judicial per acabar de confirmar-ho.

Comentaris (6)

Trending