La jove andorrana detinguda en els aldarulls per Hasel a Lleida denunciarà els Mossos

Tant ell com els altres sis processats per la primera nit de protestes preparen una acció judicial contra la policia catalana a la que acusen d’agressions

Imatge d'un dels aldarulls per les protestes de Pablo Hasél.
Imatge d'un dels aldarulls per les protestes de Pablo Hasél. ARXIU

La jove andorrana que va ser detinguda al febrer a Lleida arran dels incidents posteriors a una de les manifestacions de protesta per l’empresonament del raper Pablo Hasel presentarà, juntament amb altres companys, una denúncia contra els Mossos d’Esquadra. Tots ells van acusar els agents del cos d’ordre d’haver-se excedit en la seva intervenció. Així, van afirmar que havien patit agressions per part dels efectius policials i, ara, els volen portar davant la justícia.

La noia va ser detinguda juntament amb sis persones més durant la primera nit de mobilitzacions per l’entrada a presó del polèmic cantant. Des del cos d’ordre se l’acusa de desordres i danys. En aquest darrer cas, se li imputa haver participat en la crema d’un contenidor.

Manifestació de suport a Pablo Hasél.

Relacionat

Demanen imatges per demostrar la innocència de la jove andorrana detinguda en la protesta per Hasél

Ja des del moment que van ser posats en llibertat amb càrrecs, el seu advocat va negar que els joves haguessin comès els fets imputats i, a més, va carregar contra els Mossos. El lletrat va denunciar que tots els detinguts, inclosa la jove andorrana, van patir importants lesions a conseqüència d’una actuació incorrecta per part dels policies catalans. Així, va explicar que presentaven cops de porra a l’esquena, braços i cames, tots ells constatats per informes mèdics.

En les darreres setmanes, s’ha dut a terme una recerca d’imatges, tant fotografies com gravacions de vídeo, mitjançant les quals es volia demostrar totes dues afirmacions. Per un costat, la innocència dels joves detinguts. Per l’altre, l’actuació incorrecta dels Mossos.

Per ara, i segons ha explicat el lletrat a Altaveu, s’ha aconseguit tenir clar quines furgonetes del cos d’ordre van participar en l’operació per dispersar els manifestants a la mobilització. També s’ha pogut identificar alguns dels agents. A partir d’aquesta informació, ja es treballa en la formalització de la denúncia contra els policies, que s’espera presentar en les pròximes setmanes.

Etiquetes

Comentaris (20)

Trending