Demanen imatges per demostrar la innocència de la jove andorrana detinguda en la protesta per Hasél

La noia, acusada dels delictes de desordres i danys per cremar un contenidor de brossa, assegura que no és culpable i denuncia agressions dels agents dels Mossos que la van arrestrar

Manifestació de suport a Pablo Hasél.
Manifestació de suport a Pablo Hasél. Altaveu

L’advocat de la jove andorrana detinguda a Lleida arran dels aldarulls viscuts durant la primera nit de protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasél demana col·laboració per trobar gravacions de vídeo o imatges que puguin ajudar a demostrar la innocència dels seus defensats. El lletrat ha denunciat que tant la noia com altres dels processats presentaven lesions a diferents parts del cos fruit de l’actuació violenta dels Mossos d’Esquadra. Per ara, tots han quedat en llibertat però amb càrrecs.

La detenció de la jove andorrana es va produir dimarts al vespre. Les concentracions de protesta per l’entrada a presó de Hasél van degenerar en incidents violents i enfrontaments entre alguns dels manifestats i la policia catalana. També es van provocar greus destrosses al mobiliari públic. Els Mossos van detenir fins a set persones, entre les quals una dona andorrana.

L’advocat de tots ells, Josep Maria Pocino, ha explicat a Altaveu que la noia, igual que la resta d’arrestats, ha quedat en llibertat però amb càrrecs. En concret, se’ls acusa dels delictes de desordres i danys. En aquest darrer cas, se’ls imputa la crema d’un contenidor de brossa. Tots ells neguen ser culpables. Per això, el lletrat ha explicat que ara s’obre un període durant el qual volen recercar testimonis i, a ser possible, gravacions o fotografies que puguin ajudar a demostrar la innocència dels detinguts.

Aquestes també haurien de servir per demostrar l’acusació que es fa contra la policia autonòmica catalana. Pocino ha denunciat públicament que tots els detinguts, inclosa la jove del Principat, presentaven lesions provocades pels Mossos. En concret, cops de porra a l’esquena, als braços i a les cames. Aquestes, afirma, estan certificades pels metges.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending