Investiguen la troballa de verí al tomb d’una zona on hi sol haver una colònia de gats a Encamp

Una animalista ha trobat aquest matí a la zona del camí del Pedral restes del tòxic i algunes bossetes que se suposa que contenien més metzina

Inici del camí del Pedral, a Encamp.
Inici del camí del Pedral, a Encamp. G. P.

La policia investiga qui ha pogut dipositar almenys els darrers dies a l’inici del camí del Pedral, a Encamp, verí que aparentment aniria destinat als gats. La zona on s’ha localitzat la metzina sol estar freqüentada per felins que formarien una colònia assilvestrada, per dir-ho d’aquesta manera. Sortosament per ara no s’ha localitzat cap animal mort en relació amb la presència d’aquest tòxic.

Segons les fonts consultades, hauria estat una animalista, col·laboradora d’alguna de les entitats que treballen amb felins al país, la qui s’ha adonat de la presència del tòxic i de bossetes buides al mateix entorn que segurament haurien estat plenes amb anterioritat de més verí. Perquè les fonts consultades han assegurat que no hi ha dubte que es tracta d’una metzina amb “prou potència” com per poder causar lesions internes que acabin amb la vida dels animals.

Un gat a la gatera pública.

Relacionat

Preocupació per la proliferació de gats i gossos greument afectats per possibles enverinaments

De fet, en l’indret on s’ha localitzat el producte tòxic, més enllà que pugui tenir-hi presència la colònia de gats, també sol ser freqüentat per ciutadans que tot sovint treuen a passejar els seus gossos. I no és estrany que també hagin resultat enverinats en algunes ocasions cans en espais públics similars a aquest.

Encamp és una de les parròquies, i també a Andorra la Vella, en concret a Ciutat de Valls, on Laika ja havia detectat que hi hauria hagut gats que s’haurien pogut intoxicar fins a morir o, com a mínim, caure greument afectats. La sospita ja era llavors, segons que va avançar l’Altaveu, que els animals havien pogut haver estat enverinats. De fet, amb el suport del departament d’Agricultura, s’estava pendent de dur a terme tot un seguit de necròpsies.

Tot i les sospites que es tenien, no s’havia trobat metzina de manera tan explícita com la que sí que s’ha localitzat aquest dilluns. I ja no és un perill per als animals, que evidentment ho és, sinó per als humans. I especialment per infants que involuntàriament i inconscientment podrien ingerir la metzina amb greus conseqüències per a la seva salut.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending