Preocupació per la proliferació de gats i gossos greument afectats per possibles enverinaments

Laika, amb el suport del ministeri de Medi Ambient, ha encomanat necròpsies de tres felins per mirar d’aclarir el cas, que afecta especialment algunes zones d’Andorra la Vella i Encamp

Un gat a la gatera pública.
Un gat a la gatera pública. LAIKA

La mort o les gravíssimes ferides que han patit recentment gossos i gats per trets de balins no és l’única situació que preocupa -i preocupa i molt- els col·lectius animalistes. Des de fa dies hi ha episodis presumptament d’enverinaments. Laika, amb el suport del ministeri de Medi Ambient, han encomanat necròpsies de tres gats per mirar d’aclarir la mort dels tres felins. Darrerament proliferen les troballes de gossos i especialment gats que o ja són morts o presenten un maldestre estat quan se’ls localitza.

Tant els animalistes com l’administració sospiten fermament que es puguin tractar d’episodis d’enverinament. D’aquí que s’hagin posat en marxa les necròpsies. “Hi ha molts casos en molt pocs temps”, recorden des de Laika, que expliquen que hi ha altres felins que s’han recuperat en tan mal estat o ja no s’han pogut ni recuperar i que no s’han dut a analitzar. Dos dels gats localitzats amb greus afectacions derivades de possibles enverinaments han sobreviscut però encara ara pateixen greus seqüeles.

Els gats que s’han trobat en aquesta situació fonamentalment s’han localitzat en dos indrets: a Ciutat de Valls, a Andorra la Vella, i a Encamp. També hi ha dos punts més on s’han trobat gossos amb un estat similar al que presentaven els felins, els casos de cans s’haurien donat, segons les fonts consultades, a Sispony i a Canillo. A Laika hi ha malestar i preocupació. “Hi ha molta gent amb dificultats i greus problemes per gestionar les emocions. La Covid està fent estralls, però aquestes situacions no es poden permetre”.

Detall de la radiografia feta al gat amb la marca d'on hi ha els balins.

Relacionat

Disparen almenys tres trets contra un gat a Aixovall

I igual com hi ha neguit pel fet que les darreres setmanes hagin matat un gos a trets i hagi aparegut un gat greument danyat, i hi ha neguit pel fet que algun dia algun d’aquests trets no acabi impactant amb una persona, també hi ha temor que si realment s’ha usat verí per ‘atacar’ gats i gossos, no hi hagi algun dia que acabi afectant algun infant. El primer pas, però, és aclarir si aquests gats que s’han trobat morts realment han mort enverinats com es tem.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending