Investiguen danys en una vintena de vehicles a l’aparcament Prat del Riu de Canillo

Els fets haurien succeït la matinada posterior a l’actuació del DJ Van Buuren i a poc a poc han anat apareixent denúncies de propietaris afectats

Imatge d'arxiu d'un dels espais de l'aparcament on hi va haver els incidents.
Imatge d'arxiu d'un dels espais de l'aparcament on hi va haver els incidents. ARXIU

Una vintena de propietaris de vehicles -majoritàriament cotxes, però també alguna motocicleta- han anat cursant les preceptives denúncies els darrers dies en relació a un seguit de danys, de destrosses fins i tot en algun cas, que haurien afectats els seus automòbils. Tots els vehicles afectats estaven estacionats la matinada del 26 al 27 de juny a l’aparcament del Prat del Riu de Canillo. Va ser un dia d’alta ocupació per la celebració, a la plataforma esquiable de Soldeu, del concert del DJ Armin van Buuren.

La policia ja fa uns quants dies que investiga els fets i, de fet, segons que han explicat fonts coneixedores del cas, el servei de circulació canillenc hauria pogut recuperar imatges on es podria arribar la comissió dels fets. No és del tot clar i els investigadors estan analitzant al detall les filmacions per mirar d’aconseguir informació rellevant que els permeti aclarir el cas. La suma dels danys configuraria una quantitat força important, perquè la persona o persones que haurien actuat ho haurien fet amb força mala intenció.

En la majoria dels casos es tractaria de retrovisors violentament trencats i també de ratllades a la planxa

En algun cas, segons les fonts, s’hauria intentat obrir el vehicle. Però no està clar que la intenció dels autors de la malifeta fos robar. Encara que no es pot descartar del tot perquè en alguna ocasió, segons les fonts, en la denúncia sí que s’hauria fet constar la desaparició d’algun objecte de l’interior del vehicle. Però coincidiria amb cotxes que, pel motiu que sigui, no havien tancat degudament amb clau l’automòbil.

En la majoria dels casos es tractaria de retrovisors violentament trencats i també de ratllades a la planxa. Hi ha ratllades tan notables, puntualment, que obligaria pràcticament a pintar tot el cotxe si es vol restablir l’estat previ de la situació. Segons les fonts coneixedores del cas, l’individu o individus que haurien protagonitzat el fet delictiu -perquè la quantia dels danys farà que s’hagi de catalogar jurídicament com un delicte- s’hauria passejat, poc o molt, per totes les plantes de l’esmentat aparcament comunal.

Comentaris (4)

Trending