Ensurt de foc i fum al pont de la Tosca

(AMB VÍDEOS) Passats 2/4 d’1 de la matinada d’aquest dimarts a dimecres, s’ha permès tornar als seus domicilis els veïns dels edificis propers al bloc del camí del Barri on s’ha declarat l’incendi, les flames del qual ha afectat una planta soterrània d’aparcament i la fumera ha obligat al seu desallotjament sencer almenys aquesta nit

Un dels camions del bombers que actuen al sinistre declarat a un edifici proper al pont de la Tosca.
Un dels camions del bombers que actuen al sinistre declarat a un edifici proper al pont de la Tosca. T. S.

Un incendi en la planta -1, destinada a aparcament, d’un edifici d’habitatges del camí del Barri, a prop del pont de la Tosca, a la part alta d’Escaldes-Engordany, ha obligat a desallotjar durant dues hores diversos immobles de la zona i a evacuar totalment l’immoble on s’ha produït el foc. La forta fumera que s’ha originat feia impossible el retorn a casa dels veïns del bloc. Almenys un adult i tres menors han hagut de ser traslladats a l’hospital en resultar afectats per la inhalació de fum. Inicialment l’afectació soferta seria lleu.

El foc s’hauria declarat pels volts de dos quarts d’onze de la nit, a l’aparcament d’un edifici de la zona propera al pont de la Tosca. Més concretament, al camí del Barri. Tot i això, una estona abans ja s’ha començat a sentir pudor ha cremat i això ha alertat algun dels veïns. Ha estat, però, a partir de l’avís de fum que els inquilins han estat plenament conscients de la situació. No només han sortit al carrer gent del bloc directament afectat sinó també d’altres edificis pròxims.

Vídio de Cristina Palau
 

Cap al lloc dels fets s’han desplaçat ràpidament fins a quatre camions de bombers així com nombroses ambulàncies tant del cos d’extinció com del SUM. Aquestes haurien evacuat cap a l’hospital les quatre o cinc persones -la xifra estava per confirmar, i majoritàriament eren menors- que han resultat intoxicats pel fum. Com s’ha dit, però, la intoxicació tindria un caràcter lleu.

El foc, segons les primeres hipòtesis, ha començat en un dels vehicles que es trobaven a la planta -1 de l’immoble. Com a mínim haurien quedat molt malmesos tres vehicles. En general, però, el gran problema ha estat que l’incendi ha generat una forta fumera que ha envaït tot l’edifici. L’olor ha cremat se sentia des de diversos punts de la parròquia. Un dels veïns ha pogut donar la veu d’alerta i, en principi, tots els inquilins han pogut sortir. Alguns, però, sí que presentaven símptomes lleus per haver respirat el fum i, per això, han estat traslladats cap al centre sanitari.

De seguida s’ha tallat el trànsit a les avingudes Carlemany i Pont de la Tosca, entre l’església de Sant Pere Màrtir i la rotonda d’Engolasters. La situació més perillosa s’ha controlat en poc més d’una hora. Un dels problemes que s’han trobat els bombers a l’hora d’actuar és que la rampa del camí del Barri feia impossible l’accés directe dels camions. Per això, els han deixat a l’avinguda Pont de la Tasca i han allargat les mànegues, amb les quals han pogut intervenir per extingir les flames.

A 2/4 d’1 de la matinada d’aquest dimarts a dimecres, i amb una trentena de veïns esperant en una placeta que hi ha entre l’avinguda, el pont i la zona dels habitatges, el director adjunt coordinador de la policia, Bruno Lasne, ha explicat que els veïns dels blocs no afectats pel foc i pel fum podien tornar des d’aquell moment a casa seva. En canvi, els residents a l’edifici on s’ha produït l’incendi hauran de dormir fora de casa, encara que el mateix Lasne ha explicat que és probable que la següent nit ja la puguin fer a les seves respectives llars.

El director adjunt del cos de policia, Bruno Lasne, enmig de la rotllana i en presència de Xavier Espot i Rosa Gili informant els veïns de la situació.
El director adjunt del cos de policia, Bruno Lasne, enmig de la rotllana i en presència de Xavier Espot i Rosa Gili informant els veïns de la situació. Toni Solanelles

Des de poc després de l’avís de l’incendi, fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat el cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, i la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, més els consellers Magda Mata i Toni Fernández. Entre tots plegats han acordat que els tres nuclis familiars que necessitaven reallotjar-se ho podrien fer a l’hotel Roc Blanc. En presència d’Espot i Gili, Lasne també ha explicat que la planta de l’aparcament on s’ha iniciat el foc ha quedar precintada.

De fet, agents de la policia científica han començat aquesta nit mateix els treballs per mirar d’esbrinar les causes exactes de l’inici de l’incendi. Entre els bombers i la policia s’estaven fent les tasques pertinents, també, per assegurar que no hi havia cap víctima en cap dels pisos de l’habitatge. Una pràctica protocol·lària. No hi havia d’haver cap ensurt desagradable. En les properes hores, i més enllà d’anar ventilant l’immoble, s’haurà d’assegurar que ni el foc, ni el fum, ni l’escalfor no han causat danys estructurals en l’edifici.

 

Comentaris (1)

Trending