La guàrdia civil intervé pràcticament 50.000 euros procedents d’Andorra

Els diners procedien de dos cotxes que tractaven de passar la frontera pel carril verd, corresponent a ‘res a declarar’ i que pogueren continuar el seu viatge amb mil euros cadascun d’ells

Quantitat intervinguda per la Guàrdia Civil
Quantitat intervinguda per la Guàrdia Civil

La guàrdia civil va intervenir ahir 46.645 euros de dos cotxes que tractaven de passar la frontera, i als que se’ls han atribuït tres actes per infracció a la normativa sobre el blanqueig de capitals. Els protagonistes han sigut dues persones espanyoles i un home amb nacionalitat russa, però domicili a Andorra, que pogueren continuar el seu viatge amb mil euros cadascun d’ells, en concepte de “mínim de supervivència”.

La primera actuació de la Guàrdia Civil es va donar cap a les 13:00 h, quan va accedir un cotxe marca Mini amb matrícula espanyola pel carril verd “res a declarar”. A l’interior hi havia quatre persones, dues de les quals van manifestar que sí que portaven diners en efectiu. En total, 39.560 euros a l’interior de dues bosses. Es tracta d’un home i una dona amb domicili en Barcelona.

La segona actuació es va donar al voltant de les 18:00 h. En aquest cas, un Porsche amb matrícula andorrana feia el mateix recorregut. Un home, de nacionalitat russa, però resident al país admetia portar a sobre 10.000 euros, però que “no entenia per què havia de declarar-los”. En total, la Guàrdia Civil va localitzar 10.085 euros.

Una vegada verificades les quantitats intervingudes, s’ha procedit a alçar tres actes per la comissió de tres infraccions a la normativa sobre el blanqueig de capitals, ja que es superava la xifra que es regula. Els dos vehicles van continuar endavant amb mil euros, quedant la resta dipositat en la  Duana de la Farga de Moles i a disposició de la Comissió per la Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d’Espanya.

Comentaris

Trending