Un gos ataca i mossega un nen a l’estació d’autobusos

El menor ha patit una aparatosa ferida al braç, mentre que la família denúncia l’actitud dels responsables de la instal·lació mentre els serveis sanitaris atenien l’infant

El nen mostra l'embenat
El nen mostra l'embenat

Tercer atac d’un gos a una persona aquesta setmana a Andorra. Ha tingut lloc al matí, en aquest cas a l’estació d’autobusos. Un pastor alemany s’ha llançat sobre un nen i li ha clavat queixalada al braç. L’infant ha hagut de ser atès a l’hospital de la ferida i la família preveu cursar en les pròximes hores una denúncia davant la policia. Al mateix temps, també s’ha volgut expressar el malestar per l’actitud durant els fets dels responsables de la instal·lació de transport.

Els fets han tingut lloc aquest matí, com ha explicat a Altaveu la mare del menor atacat. “Sortíem de casa i sempre anem per l’estació d’autobusos perquè vaig amb els nens i un va en cotxet”, relata. El més gran ja anava sol i “corrent per la vorera”. Llavors és quan s’ha creuat amb l’animal.

“Ha passat a uns dos metres del gos, que estava amb un cuidador assegut a un dels bancs. Llavors, ha saltat li ha mossegat el braç”, comenta. L’ensurt, lògicament, ha estat considerable. En aquell moment, la ferida semblava important, amb molta sang. De fet, ha necessitat ser traslladat al servei d’urgències de l’hospital de Meritxell on l’han suturat amb punts.

Els familiars denuncien que no s’ha volgut deixar passar l’ambulància a la zona d’andanes per poder atendre millor la víctima i que se’ls ha insistit que havien d’alliberar l’espai amb rapidesa

Cap al lloc dels fets s’ha desplaçat una ambulància del SUM i també efectius de policia. Més tard, efectius dels banders, cos en qui recau la competència en aquests casos. Aquí hi ha un dels primers punts que ha generat indignació entre la família del menor: segons asseguren, no s’ha volgut aixecar la barrera perquè el vehicle sanitari entrés a les andanes de l’estació. Això ha provocat que se l’hagi atès allà i hagin hagut de fer diversos viatges per agafar material per fer les cures, així com també moure’l en llitera un bon tram.

“Mentre el pujaven, ens han vingut a dir que si trigàvem molt, que no podíem estar tanta estona allà”, ha volgut denunciar la mare del nen atacat. De fet, segons explica, també hi hauria hagut moments de tensió amb els responsables mèdics de l’ambulància. Posteriorment, el menor ha estat traslladat a urgències on se li han fet punts a la ferida. A primera hora de la tarda, ha rebut l’alta i ha pogut marxar cap a casa seva.

WhatsApp Image 2023 08 11 at 18.57.40
Restes de sang a terra.

La família ja ha anunciat que en les pròximes hores té previst presentar una denúncia per l’atac del gos davant el servei de policia. Es deixa clar que, en cap moment, el nen ha fet cap acció que pogués incitar l’animal a saltar-hi a sobre. També es remarca que, a partir d’ara, arran de l’acció, “se l’ha de considerar perillós” i, per tant, haurà de dur morrió com si fos d’una de les races que tenen aquesta consideració.

Comentaris (57)

Trending