La fiscalia decideix alliberar els detinguts per la batussa al centre històric d’Andorra la Vella

L’altercat ha succeït poc abans de la mitjanit passada i ha tingut l’origen en les diferències sorgides entre dos grups pel pas d’un vehicle pel carrer de la Vall; els quatre arrestats han quedat encausats i l’autoritat judicial els citarà quan ho cregui escaient

Una imatge del carrer de la Vall aquest migdia.
Una imatge del carrer de la Vall aquest migdia. Toni Solanelles

La fiscalia ha decidit alliberar els quatre detinguts en la batussa que hi va haver aquesta passada mitjanit al centre històric d’Andorra la Vella. Després d’unes quantes hores a les cel·les del despatx central de la policia, el ministeri públic ha estimat pertinent que es continuï indagant sobre el succeït al carrer de la Vall i que quan la investigació estigui suficientment madura, l’autoritat judicial citi els que a partir d’ara són encausats per proposar-los les penes corresponents.

D’aquesta manera, cap dels quatre arrestats -tres homes (de 38, 36 i 21 anys, tots de nacionalitat andorrana) i una dona resident de 36 anys-, no ha passat ja a disposició judicial i a mitja tarda han pogut deixar les dependències policials. L’altercat, arran del qual alguns dels participants van sofrir ferides sagnants, hauria tingut el seu origen en les diferències sorgides arran del pas d’un vehicle per l’esmentat carrer del nucli antic de la capital, un vial d’allò més estret com és ben sabut. Dels retrets verbals s’hauria passat als cops i a l’ús d’elements tallants com ampolles de vidres trencades.

Veïns de la zona van alertar la policia i fins i tot alguns d’ells directament als bombers en veure que hi havia ferits poc abans de 2/4 de 12 de la nit d’aquest dimecres. L’alerta era que hi havia una batussa considerable a la zona de la plaça Príncep Benlloch, en les immediacions del comú d’Andorra la Vella. Però quan les patrulles van arribar a lloc, van veure que l’incident s’estava produint al carrer de la Vall, uns metres més enllà en direcció a Casa de la Vall. Els agents van haver de cridar l’alto i mobilitzar sanitaris dels bombers perquè es fessin càrrec de les persones ferides.

Una imatge del carrer de la Vall aquest migdia.

Relacionat

Quatre detinguts per una batussa a cops d’ampolles trencades al nucli antic d’Andorra la Vella

Arran del pas del vehicle per aquell carrer i de l’intercanvi de retrets que hi va haver va començar una mena de baralla entre dos grups. Els que anaven a peu pel carrer i els que circulaven en el cotxe. L’enfrontament va passar a les mans i uns i altres s’haurien fet valdre de qualsevol objecte que van trobar ja fos dins el cotxe o fora a la via pública -en una zona amb diversos locals de restauració- per agredir-se de manera força contundent. Segons fonts policials tots els implicats arrestats presentaven símptomes d’alcoholèmia.

Segons les fonts coneixedores de l’afer consultades, la policia acabarà de completar el dossier corresponent i l’haurà de passar a l’autoritat judicial perquè, quan ho cregui escaient, citi els quatre encausats i els proposi les mesures que consideri oportunes. Les fonts consultades han assegurat que el més normal serà que els proposi una condemna per la via ràpida que normalment no hauria de suposar el seu ingrés ferm al centre penitenciari.

Comentaris (4)

Trending