Expulsat set anys un home d’Estònia que es pretenia fer passar per lituà

L’home va ser controlat en el bus que feia el trajecte entre la Seu i Andorra i la documentació que va mostrar va aixecar les sospites dels agents de policia

Un cotxe de policia en les immediacions de la frontera hispanoandorrana.
Un cotxe de policia en les immediacions de la frontera hispanoandorrana. POLICIA D'ANDORRA

La Batllia ha condemnat per la via ràpida aquest dimecres un home de nacionalitat estoniana i quaranta anys que no se sap el motiu però pretenia entrar al Principat en bus i fent-se passar per lituà. La pena condicional ha estat substituïda per una expulsió a entrar en territori andorrà durant set anys i conseqüentment després de sortir de la Seu de la Justícia i recuperar la llibertat ha estat acompanyat fins al punt fronterer.

L’home arribava al Principat aquest dimarts en el bus que fa el trajecte de línia ordinària entre la Seu d’Urgell i Andorra. Com sol ser habitual, els agents del punt fronterer van procedir a fer una revisió d’alt del vehicle i van procedir a controlar un dels passatgers demanant-li un document d’identitat. Es va identificar amb document lituà corresponent a un home de 35 anys. Encara no era el punt del migdia.

Els agents van fer l’oportuna verificació del document i van constatar diverses irregularitats, arribant finalment a la conclusió que es tractava un document falsificat. En conseqüència, es va detenir l’home per l’alteració del document públic. Ja en règim de detingut es va procedir a fer un escorcoll corporal a l’home i es va localitzar entre la indumentària que duia al damunt un document estonià que realment corresponia a l’home que, per tant, era nacional d’aquell país i no tenia 35 anys sinó que en té 40. En tot cas, la utilització del document falsificat li ha valgut per una condemna i una expulsió del territori andorrà.

Comentaris

Trending