Expulsat un home d’origen lituà que feia aixecar sospites de pispa

La policia el va detenir a la frontera francoandorrana acusat d’un delicte contra el tràfic jurídic atès que va facilitar un nom i un document d’identitat falsos

Un control policial andorrà a la duana del Baladrà.
Un control policial andorrà a la duana del Baladrà. POLICIA D'ANDORRA

La Batllia ha expulsat aquest migdia en un judici ràpid un ciutadà lituà de 49 anys que accedia aquest diumenge al Principat pel punt fronterer del Baladrà i que va aixecar sospites als agents que feien els pertinents controls. En sospitar de les intencions que podia tenir l’home en ‘visitar’ Andorra se li va fer un control més exhaustiu que va derivar, efectivament, en la seva detenció.

I és que l’home, que no consta a priori que hagués vingut mai abans al Principat, va facilitar un nom que va resultar ser falsa i va lliurar un document d’identitat que es va poder comprovar que era falsificat. En conseqüència se’l va detenir acusat d’un delicte contra el tràfic jurídic. Hi havia serioses sospites que l’home podia acudir al país amb la voluntat de cometre algun il·lícit més notable que moure’s amb documentació falsa.

De fet, els investigadors encara no tenen del tot clar que la identitat que finalment se li ha atribuït com a bona sigui realment la correcta. En tot cas, i sia com vulgui, en el marc d’una ordenança penal se l’ha condemnat per la via ràpida i ha estat expulsat del país, havent de girar cua i marxant per on havia vingut.

Comentaris

Trending