Es presenta a dormir a la presó conduint de forma agressiva i sota l’efecte de l’alcohol i la droga

Conscient de la seva situació, i després de ser detingut per enèsima vegada, l’home, que complia condemna en semi-llibertat per violència de gènere hauria demanat que se l’ingressi de manera ferma a la presó per així poder seguir un tractament de desintoxicació

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

Aquest dimarts a la nit no era el primer dia que arribava a la presó sota els efectes de l’alcohol. De l’alcohol i altres substàncies. Complia condemna per un delicte de violència de gènere. Es podria dir, fins i tot, que es tracta d’un cas social. Un jove de la Margineda que tot sovint causa altercats familiars. Condemna en semi-llibertat. Sortia a treballar de dia, anava a dormir a la Comella de nit. Però l’estat amb què tot sovint hi arribava era molt lamentable.

A més, s’ha dit, ho feia tot sovint, gairebé cada dia, conduint. Amb cotxe. Davant d’això, aquest dimarts, quan era l’hora d’anar cap al centre penitenciari, en les immediacions mateix del recinte, els especialistes en trànsit de la policia ja l’esperaven. I conscients que probablement oposaria resistència o arribaria amb una actitud agressiva i desafiant com s’hi han trobat molts dies els agents penitenciaris, un parell de patrulles van acudir a l’indret per afrontar la situació si s’enverinava.

La policia el va controlar aquest dimarts en les immediacions del centre penitenciari quan hi arribava, com havia fet altres dies, conduint embriagat i més i tot, i es va posar més que agressiu amb els agents

I es va enverinar una mica. Els policies van haver d’actuar amb força proporcionada a la conducta de l’home que, com malauradament sospitava, va arribar en un estat que no tocava. Conseqüentment va ser detingut. Una vegada més. El coneixen els policies, el coneixen els zeladors. I l’home es coneix a ell mateix. Almenys aparentment. Perquè aquest dimecres al matí ha passat a disposició judicial. I la batlle de guàrdia no ha pogut fer res més que condemnar-lo.

Una multa econòmica, tres mesos més de semi-llibertat perquè pot acreditar una feina i divuit mesos de retirada del permís de conduir pel fet d’anar al voltant sota els efectes de diverses substàncies tòxiques. I tot plegat que sumava a la pena que estava complint ja pel cas de violència domèstica que, momentàniament, es pararia. L’home, però, a primera hora de la tarda ha ingressat a la presó. De manera ferma.

Segons les fonts consultades, hauria estat el jove mateix que veient que no hi ha manera de sortir de l’atzucac -altres fonts han coincidit en afirmar que es podria considerar un cas social de difícil reversió i que, a més a més, quan beu, i és de mal beure, es torna altament agressiu- hauria demanat que se li rebaixés la pena total en semi-llibertat i se li canviés per una d’internament total amb l’objectiu de poder seguir d’aquesta manera, reclòs, un tractament de desintoxicació.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending