Empresonat un dels detinguts en la darrera operació per eradicar la venda de droga a menors

Els altres dos arrestats que van ser posats a disposició judicial van ser alliberats amb mesures com, per exemple, haver de seguir un tractament de desintoxicació

Una part de la droga comissada en aquesta operació.
Una part de la droga comissada en aquesta operació. POLICIA D'ANDORRA

Un dels quatre detinguts en la denominada ‘Operació Nòria’ per combatre la distribució de droga entre menors ha ingressat al centre penitenciari. Es tracta d’un home de 45 anys arrestat dimecres a Andorra la Vella. De fet, va ser el primer que la policia va controlar. La Batllia considera que hi ha elements suficients per considerar que aquest home no només venia marihuana a menors sinó que fins i tot utilitzava algun adolescent per poder accedir al mercat juvenil.

Dels altres tres detinguts, una dona de 29 anys, un home de 30 i un jove de 18 anys que en l’inici de la investigació encara era menor i, per tant, judicialment es tracta com si així fos, només dos van passar a disposició judicial. Com ja va avançar l’Altaveu, la dona, detinguda també dimecres, va ser alliberada per la policia mateix després que un altre dels detinguts, l’home de 30 anys, que seria parella de la primera, reconegués que el material comissat era seu i la dona no hi tenia res a veure.

Aquest home de 30 anys i el jove de 18 han quedat en llibertat amb càrrecs, i la batlle que instrueix el cas hauria dictat mesures cautelars com, per exemple, haver de seguir tractaments de desintoxicació. En el cas de l’home que es va responsabilitzar de la droga comissada -253 grams de marihuana i 55 d’haixix- no es va poder provar que anés al mercat juvenil. Només s’ha pogut acreditar que venia a adults i això va fer que la instructora no en decretés l’empresonament.

El material comissat en l'operació 'Nòria'

Relacionat

Quatre detinguts i 300 grams de marihuana i haixix comissats en l’operació ‘Nòria’

No obstant, la investigació continua oberta i no es descarten noves actuacions atès que són diversos, aparentment, els adolescents que es movien al tomb d’aquest nucli d’arrestats, que no necessàriament tenen relació amb ells. De fet, els investigadors sospiten que almenys a través de l’ara empresonat es facilitava droga a menors encara en edat escolar. En principi serien alguns dels adolescents amb qui contactava l’arrestat els qui feien arribar la ‘maria’ als menors i, a canvi, se’n quedaven una part per al seu consum.

Una agressió gravada en l’origen

La investigació que va culminar dimecres i dijous amb les quatre detencions es va iniciar al tram final de l’any passat després que la policia tingués coneixement d’una brutal agressió de dos menors vers un altre. L’agressió es va gravar amb un telèfon mòbil i es va penjar a les xarxes socials. La policia va controlar els agressors, que ja tenien antecedents per diversos fets, i els va comissar el mòbil. Va ser arran de l’estudi dels dispositius que es va trobar que algun d’ells, familiar de l’ara empresonat, feia d’‘intermediari’ de droga.

Així es va anar tibant del fil fins a decidir fer esclatar les detencions per mirar de frenar l’alta incidència de marihuana entre un sector de la població cada vegada més jove. L’eradicació dels estupefaents entre els menors d’edat és una de les principals preocupacions del cos de policia, atès que es té constància, proporcionalment, d’un elevat consum i addicció de joves que encara estan escolaritzats a drogues inicialment toves però que acaben sent la via d’entrada a estupefaents més complexes.

Comentaris

Trending