Quatre detinguts i 300 grams de marihuana i haixix comissats en l’operació ‘Nòria’

La policia considera que ha pogut desmantellar una xarxa de tràfic centrada especialment en distribuir droga entre menors d’edat i, de fet, un dels controlats tenia menys de 18 anys a l’inici de la investigació, al setembre

El material comissat en l'operació 'Nòria'
El material comissat en l'operació 'Nòria' POLICIA D'ANDORRA

Quatre detinguts i més de 300 grams de droga, entre marihuana i haixix. És el balanç de l’operació ‘Nòria’ llançada aquesta setmana per la policia i que ha permès desmantellar una xarxa centrada a distribuir substàncies estupefaents a menors d’edat. De fet, un dels enxampats ho era a l’inici de la investigació, al setembre del 2020. Un dels detinguts, una jove de 29 anys, ha quedat alliberada sense càrrecs.

Des del cos d’ordre s’ha fet oficial l’operació avançada aquest dijous per Altaveu, batejada amb el nom de Nòria, i que hauria culminat, almenys fins ara, amb la detenció de quatre persones a Encamp, Andorra la Vella i Escaldes. En concret, un home de 45 anys i una dona de 29 que van ser controlats dimecres i dues persones més dijous. Entre aquestes dues, un altre home de 30 anys i un jove de 18 que, en l’inici de la investigació, al setembre, era menor.

L'elevat consum de marihuana entre joves cada vegada de menys edat preocupa les autoritats judicials i policials.

Relacionat

Com a mínim tres detinguts en una operació antidroga amb menors implicats

Tot arrenca, segons s’ha explicat en un comunicat, d’una altra operativa contra el tràfic de droga que va tenir lloc llavors. Es va obrir una investigació judicialitzada, conjuntament amb la Batllia, sospitant que existia una xarxa de tràfic de marihuana, especialment dirigida a vendre droga a adolescents, aspecte que s’ha anat confirmant en els darrers mesos.

A banda de les detencions, la policia ha pogut comissar també quantitats destacades de substàncies estupefaents. En concret, 253 grams de marihuana i 55 d’haixix. A més, també s’haurien trobat una bàscula de precisió i altres elements que, a l’entendre del cos, corroboren l’existència de tràfic. De fet, els integrants de la xarxa centrarien la distribució en menors d’edat, molts d’ells en edat escolar.

Dels quatre detinguts, tres han estat posats a disposició de la Batllia. La dona de 29 anys, en canvi, va quedar en llibertat sense càrrecs després que la seva parella hagués reconegut en els interrogatoris que la droga que se li va trobar al pis era seva. Des de la policia no es descarta que s’hagi de controlar més persones perquè l’operació encara està oberta.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending