L’empresonada per usar una targeta d’altri va fer 13 càrrecs fraudulents i va estafar quatre hotels

La dona, detinguda divendres, haurà d’estar un mes ferm a la presó; la reincidència li ha jugat en contra atès que l’octubre passat ja havia dut a terme una actuació gairebé idèntica

La dona va fer servir de manera fraudulenta una targeta de crèdit.
La dona va fer servir de manera fraudulenta una targeta de crèdit. arxiu

La dona que divendres va entrar a la presó acusada d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic i un altre contra el patrimoni va fer fins a tretze càrrecs fraudulents i va estafar quatre hotels diferents del Principat. En total, el perjudici causat per aquesta dona, una resident de 35 anys, seria d’uns 3.500 euros. L’ara empresonada va usar la targeta de crèdit d’un jove que inicialment va acceptar fer-li un càrrec concret i després se’n va aprofitar.

Justament, va ser la denúncia del titular de la targeta de crèdit, el mes de maig, que va posar la investigació en marxa. No va costar massa. La dona, sanitària, ja havia protagonitzat un comportament molt similar l’octubre passat que ja li va valdre una detenció i una condemna per la via ràpida. En aquella ocasió la pena no li va comportar l’ingrés a la presó. Ara, la quantitat, molt més elevada (3.500 euros contra poc més de 300) i la reincidència ha fet que la Batllia hagi decretat una pena que comporta l’empresonament.

Imatge d'arxiu de targetes de crèdit.

Relacionat

Viure a cos de rei a càrrec de la targeta de crèdit d’altri

De fet, inicialment el batlle de guàrdia va decretar la semillibertat de la detinguda. És a dir, podia sortir de la presó per acudir a treballar, perquè la dona va assegurar que tenia feina. El que no comptava és que, com va passar la primera vegada, automàticament després de l’arrest la dona va ser acomiadada (en els dos casos treballava en establiments dependents de l’administració) i, en conseqüència, la semillibertat es va convertir en presó ferma i total.

Segons que ha confirmat aquest dilluns la policia, la dona va fer tretze transaccions fraudulentes per pagar serveis d’Internet i compres diverses, generant un perjudici d’un miler d’euros, i hauria fet estada en quatre hotels o establiments hotelers diferents del Principat no abonant la despesa dels serveis gaudits en marxar. Aquesta actuació hauria suposat un perjudici aproximat de 2.500 euros. Tot plegat els poc més de 3.500 euros.

Comentaris

Trending