L’empresonada pel cas de la Sagrada Família va ‘desfer-se’ de l’auditor fitxat arran del primer frau

La processada va iniciar les seves activitats il·lícites tan bon punt va assumir el càrrec de tresorera i hauria enganyat la presidenta de la junta, que també tenia firma mancomunada

Una imatge d'arxiu de l'escola Sagrada Família, a Escaldes.
Una imatge d'arxiu de l'escola Sagrada Família, a Escaldes. ARXIU

La tresorera de la junta de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) del col·legi Sagrada Família va anar donant llargues a l’auditor que s’havia incorporat a l’entitat arran de les irregularitats que ja havia sofert l’AMPA el 2019, i va acabar considerant que no era necessària la seva participació en el control de les operacions comptables del col·lectiu. La dona ara empresonada va iniciar les seves activitats il·lícites tan bon punt va assumir el càrrec l’estiu passat, després d’haver aterrat a la junta l’octubre del 2021.

Una vegada interposada la denúncia que va derivar, dimarts, en la detenció de la dona, una resident de 38 anys, ara la junta de l’AMPA analitza els camins plausibles per intentar recuperar els 35.000 euros efectivament perduts. Els darrers dies, la directiva de l’entitat va poder ordenar la retroacció d’operacions fetes per la tresorera i, d’aquesta manera, s’han pogut recuperar uns 12.000 euros inicialment inclosos en el comportament delictiu de la dona, que està processada i en presó preventiva.

La dona va justificar alguns dels càrrecs adduint que eren deutes que havia deixat l’anterior junta, situació que ha causat un enorme malestar a la seva predecessora

Les primeres transferències que va efectuar l’ara empresonada, van tenir la firma de la presidenta de la junta atès que el compte era mancomunat. Segons totes les fonts consultades, i més enllà d’una certa confiança que va resultar fatal, la presidenta hauria signat les operacions enganyada per la tresorera, que hauria fabricat càrrecs inexistents. La dona va justificar-los adduint que eren deutes que havia deixat l’anterior junta, situació que ha causat un enorme malestar a la seva predecessora.

A la Sagrada Família no és la primera vegada que hi ha anomalies i, de fet, això va portar a contractar un auditor del qual la processada s’hauria ‘desfet’. Una de les qüestions que mira d’esbrinar la junta ara és per quin motiu o de quina manera l’auditor en qüestió hauria declinat de fer la seva feina, encara que sembla que l’empresonada l’hauria pogut acomiadar sense que la resta de la directiva n’estigués al corrent.

Un dels accessos al col·legi Sagrada Família.

Relacionat

L’AMPA de la Sagrada Família reclamarà a la tresorera empresonada el perjudici sofert

Hi ha tot un seguit de detalls que es van exposar durant l’assemblea extraordinària celebrada dijous a la nit. Altres, com el fet de facilitar un extracte bancari com reclamaven alguns dels assistents, no van tirar endavant per no vulnerar drets a la intimitat de terceres persones -físiques o jurídiques- que res tenen a veure amb aquesta estafa o administració deslleial. En el curs de la instrucció caldrà delimitar exactament quin delicte o delictes s’imputen a la processada i quina pot ser la pena que se li pot arribar a imposar.

Una imatge de l'escola Sagrada Família.

Relacionat

Commoció al col·legi Sagrada Família pel ‘forat’ a l’AMPA que ha portat la tresorera a la presó

La processada va usar dos ‘modus operandi’ diferents atès que al novembre passat la junta ja va cridar l’alto a la tresorera en comprovar que el compte havia experimentat una reducció dinerària molt important. Llavors, en lloc de fer transferències directes del compte de l’AMPA al seu posant només un concepte concret que inventava, va començar a fer remeses de rebuts, simulant suposats girs de proveïdors. Totes les operacions, però, sempre connectaven amb el compte personal de la processada.

La dona processada podria tenir algunes addiccions -joc en línia i similars- que probablement li feien gastar més diners dels que disposava, tot i tenir una feina qualificada

Un dels dubtes és saber què s’ha fet dels diners. No hi ha res clar en aquest sentit encara que diverses fonts indiquen que la dona empresonada tindria algunes addiccions -joc en línia i similars- que probablement li feien gastar més diners dels que disposava, tot i tenir una feina qualificada. En tot cas, la junta sí que es va comprometre a fer el que escaigui per recuperar els diners que s’han extraviat.

En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que, d’entrada, l’AMPA es personarà com a actor civil, és a dir, com a part en la causa que el que reclama és que se li reposi el perjudici sofert. Però no es descarta del tot anar més enllà si de l’estudi del cas es veuen nous elements per atacar-lo o si la situació de la processada fa difícil o impossible poder recuperar els diners sostrets. També es va deixar clar durant l’assemblea que el que no es pot fer de cap de les maneres són actuacions que puguin afectar el fill de la dona, i alumne de la Sagrada Família. I, encara més, que s’han d’evitar qualsevol mena de comportaments assetjadors per part dels companys del menor.

Comentaris (6)

Trending