L’empleat del restaurant que va usar indegudament la targeta va fer els 33 reintegraments en 15 dies

En ser descobert pels responsables de l’establiment després de pispar el pot de les propines va tornar una mínima part dels diners robats, i tot i dir que aniria abonant el que pogués, en saber-se denunciat va deixar de complir la promesa

El noi condemnat treballava en una coneguda pizzeria amb seu central a Escaldes.
El noi condemnat treballava en una coneguda pizzeria amb seu central a Escaldes. ARXIU

L’empleat del restaurant-pizzeria d’Escaldes que va usar indegudament la targeta de crèdit va fer els 33 reintegraments a partir dels quals va apropiar-se de més de 10.000 euros en tan sols quinze dies. Anava a ritme de dos reintegraments per setmana. Els fets van ser al mes de maig i va acabar sent descobert perquè se’l va enganxar ‘in fraganti’ quedant-se les propines que els clients abonaven.

Just en ser descobert, el jove, de 22 anys, va tornar una mínima part de tot el que s’havia quedat, prop d’11.000 euros. I malgrat que es va mig comprometre a tornar la resta a poc a poc i a mesura que pogués, en saber-se denunciat mai més va tornar res. El mateix dia de ser descobert, segons fonts empresarials, va ser acomiadat i denunciat. El noi hauria estat treballant posteriorment en altres establiments del país fins que fa poques dates va decidir marxar tot i tenir el permís de residència i treball encara vigent.

El jove va fer un ús indegut de la targeta de l'empresa.

Relacionat

Es queda la targeta de crèdit de l’empresa on havia treballat i n’extreu més de 10.000 euros

Fonts del restaurant han lamentat el retard amb què hauria actuat la policia, que no va detenir el jove fins aquesta setmana, quan va tornar al Principat. També és cert, però, segons altres fonts, que l’empresa hauria actuat amb força deixadesa. Sense facilitar al seu moment les evidències de l’activitat delictiva del jove. De fet, va fer 33 reintegraments en dues setmanes i no se’l va descobrir. El control de comptes bancaris era molt superflu, segons les fonts.

Ara bé, una vegada enxampat per les propines, llavors sí que repassant la comptabilitat es va poder veure que hi havia disposicions per sobre de l’habitual i van resultar ser les extraccions que a raó de dues al dia va anar fent el detingut i ara ja condemnat. Perquè després de passar a disposició judicial se li va proposar una condemna d’un any de presó ferma a substituir, si ho triava, per una expulsió durant un període de set anys.

El detingut va fer 33 reintegraments amb la targeta de crèdit.

Relacionat

El condemnat per usar la targeta del restaurant on treballava va fer fins a 33 reintegraments

Com que ara ja estava pràcticament instal·lat a Espanya, el jove hauria triat la pena substitutòria. Aquest element tampoc no ha agradat gens els responsables de la pizzeria d’on es va quedar els diners via reintegraments de la targeta atès que ara és clar que no podrà tornar els diners ni se li pot embargar cap part del salari perquè, ni que volgués, no podria treballar al Principat. “Per tant ja ho podem posar directament al compte de pèrdues”, han indicat les fonts empresarials consultades.

Comentaris

Trending