Droga impregnada en sobres de cartes dirigides al pres que es va fugar unes hores

Els agents penitenciaris van detectar que un germà del reclús, també empresonat, en aquest cas a Granada, li intentava fer arribar resina d’haixix

Accés principal de la presó d'Albolote, a Granada.
Accés principal de la presó d'Albolote, a Granada. ARXIU

El reclús que l’octubre passat es va fugar durant unes hores és un autèntic expert en sobreviure en centres penitenciaris. És, encara que soni malament, tot un expert en presons. Es juga quatre anys i mig de presó per tres furts diferents que la fiscalia li imputa. Però més enllà d’això hi ha tot el seu comportament al centre penitenciari. Segons que ha sabut l’Altaveu, els agents penitenciaris van haver d’aturar l’entrada a la cel·la de diverses cartes que arribaven en sobres on hi havia droga impregnada.

Segons les fonts consultades, el germà de José Luis Tribaldos va enviar durant un temps algunes cartes en el sobre del qual, just en el plec de tancament, on hi ha la cola que serveix per precintar el sobre, s’hi va detectar, impregnada, resina d’haixix. El curiós del cas, per dir-ho d’alguna manera, és que el germà en qüestió també està empresonat. I les cartes arribaven a Andorra segellades formalment des del centre penitenciari d’Albolote, a Granada, on està reclús el parent de Tribaldos.

batllia tribaldos

Relacionat

L’home que és 'immune' al Trankimazin

Les fonts consultades han assegurat que mai va arribar a entrar dins de la presó, de les cel·les, els sobres en qüestió. En els filtres que hi ha establerts, es va detectar la situació i ja no va anar a més. Tribaldos també s’hauria fet l’orni i hauria assegurat no saber res de res dels sobres. De fet, fins i tot en algun cas negava que l’emissor de les missives fos realment el seu germà. El pres detingut el 8 de juny de l’any passat és un reclús d’allò més experimentat i, segons diverses fonts, se les sap totes.

José Luis Tribaldos en la foto policial que es va publicitar el dia de la seva fugida.

Relacionat

Expedienten el pres que es va fugar perquè hauria tornat a intentar escapar-se

Tribaldos ha estat expedientat en tot just un any un munt de cops i per una pila de coses més enllà de la condemna que se li va imposar per la fugida avortada. Segons les fonts consultades, l’intent d’entrada de droga suposadament provada pel seu germà no li va comportar cap problema disciplinari. Ara mateix té un expedient incoat per un segon intent de fuga que hauria protagonitzat fa unes setmanes. L’intern, però, en primera persona, nega taxativament aquest fet. Ell només feia estiraments recolzant-se en el mur del pati del mòdul on està internat ara.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending