Dos menors n’agredeixen i en roben un altre i en deixen constància gravant-ho amb el mòbil

La Batllia de guàrdia va autoritzar la detenció dels agressors, un dels quals ja ha estat implicat en altres fets delictius a l’escola Sagrada Família recentment, en constatar la gravetat dels fets

Edifici de la policia a Escaldesa-Engordany.
Edifici de la policia a Escaldesa-Engordany. Toni Solanelles

La Batllia va autoritzar durant el cap de setmana detenir dos menors que n’havien agredit un altre. Alhora, li van prendre algunes pertinences. El responsable judicial va considerar molt greu que, a banda dels fets en sí, a més a més els menors deixessin testimoni ‘documentat’ de l’agressió, atès que com a mínim un dels menors hauria gravat amb el mòbil elements que corroborarien la seva actuació i haurien difós les imatges a través d’algunes xarxes socials.

En el cas de menors, la policia no pot detenir si no ho permet el jutge. En aquesta ocasió, el batlle va decidir que sí que procedia l’arrest dels joves, que segons les fonts consultades tenen 15 anys, una edat similar a la de la víctima. En tractar-se de menors, pràcticament no han transcendit detalls ni dels fets ni de la repercussió legal de tot plegat. La Batllia, això és clar, no va estimar convenient enviar a la presó els dos nois. Però s’hauria advertit que és l’últim cop.

Un dels dos detinguts ha estat implicat recentment en diferents aldarulls i actes delictius, dels quals el més sonat seria el furt de diferents equips informàtics al col·legi Sagrada Família, a Escaldes, on hauria cursat estudis. Una part del material es va localitzar en un local en obres poc després de l’inici de l’activitat constructiva després del confinament decretat per la pandèmia. Hauria estat l’altre menor qui hauria difós les imatges que confirmarien l’agressió.

L’agressió física, les lesions, no haurien revestit una gran gravetat, però serien prou significatives. En les imatges, com a mínim un dels agressors es veuria ensangonat a resultes del dany causat a la víctima i s’alegraria d’aquesta circumstància. Alhora, es considera que van robar l’agredit, circumstància que ho agreuja tot plegat, igual com gravar-ho i difondre-ho per omplir-se d’orgull de l’acció feta.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending