Una dona agredeix el seu fill d’onze anys amb una barra de ferro a Ordino

La policia va detenir l’agressora, de 38 anys, aquest diumenge, i divendres també va arrestar un home de 38 anys per deixar marcada la seva filla de catorze

Dos vehicles policials davant estacionades al tomb de la Seu de la Justícia.
Dos vehicles policials davant estacionades al tomb de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Estupefacte, un veí d’una de les localitats de la parròquia d’Ordino va rebre l’alerta, aquest diumenge a la tarda, d’un nen d’onze anys que li demanava ajut. Obertament li sol·licitava que avisés la policia perquè la seva mare l’havia colpejat amb una barra de ferro. Poca estona després, la dona, de 38 anys, acabaria detinguda. I està pendent de passar a disposició judicial.

La detenció, segons que ha pogut saber l’Altaveu, es va esdevenir aquesta tarda de diumenge, aproximadament a les 8, i els agents que es van desplaçar a la població ordinenca -no se cita el quart exacte per preservar la intimitat del menor- van poder constatar que el nen havia quedat marcat pels cops de la dona. De fet, el veí mateix, que fins a l'arribada dels policies va refugiar el menor a casa seva, va poder constatar marques al braç i, especialment, 'fuetades' a l'esquena

La motivació de l’agressió no hauria transcendit, però l’ús de l’objecte -aparentment amb una part de fusta i la zona amb la qual hauria colpejat, de ferro- hauria causat una veritable sorpresa. Malauradament, sí que consten casos, no pas tant llunyans, de cops amb algun pal i amb alguna corretja. Però amb un objecte de ferro caldria remuntar-se molt enrere si és que hi ha antecedents.

Segons que han explicat fonts veïnals, el menor agredit té un germà més petit, de dos anys, i aparentment mai abans no s'havia detectat cap situació anòmala. En el moment dels fets, el pare dels menors no es trobava a casa, estava treballant. Van ser altres veïns que es van fer càrrec del nen agredit fins va arribar la policia i es va fer càrrec de la situació.

DEPENDÈNCIES POLICIALS

La dona encara ara es manté en dependències policials, pendent que els agents acabin de completar el dossier abans de traslladar-lo a l’autoritat judicial, que haurà de decidir sobre la situació de la dona una vegada s’hi posi a disposició. El cas d’aquesta dona d’Ordino no és l’únic episodi de violència paterno-filiar que s’ha donat els darrers dies.

Segons les fonts consultades, en aquest cas divendres i a la parròquia d’Escaldes, la policia va haver de detenir un home de 39 anys que també hauria deixat marcada la seva filla, que tindria catorze anys. En aquest cas no consta que l’adult utilitzés cap objecte contundent més enllà de la seva pròpia força. L’arrestat ja va passar a disposició judicial durant el cap de setmana.

Comentaris (5)

Trending