La dona l’acusa de violació, l’home considera que ella el va convidar a pujar a casa

La policia va detenir dissabte al matí a la botiga on treballa un resident de 56 anys acusat d’un delicte contra la llibertat sexual pel qual està processat després de prestar declaració davant la Batllia de guàrdia i quedar lliure amb prohibició de contactar amb l’exparella

Unes manilles.
Unes manilles. policia d'andorra

Una parella -exparella ja- que fa temps, anys, que manté greus conflictes conjugals ha afegit aquest cap de setmana un nou episodi gens agradable al seu malaurat currículum conjunt. Separats des de final del 2021 després de diverses denúncies algunes de creuades, acusacions de violència domèstica i altres comportaments relacionals més que complexes, dissabte al matí l’home va ser detingut acusat per l’exdona de violació. L’explicació de la suposada agredida era creïble. L’home defensa, però, que va ser ella qui la va convidar a pujar al domicili i no pas per perdre el temps.

Sia com vulgui, a primera hora de la matinada de divendres a dissabte, la dona va contactar amb la policia per denunciar que havia estat víctima d’una violació protagonitzada per la seva exparella, amb qui tenen fills en comú, biològics i reconeguts per ell també. Els funcionaris que van acudir al requeriment haurien advertit elements suficients per poder procedir a la detenció de l’home. Amb tot, però, en el moment de l’arribada de la policia, l’acusat ja no era al domicili i tampoc les primeres indagacions van donar resultat.

Els fets haurien passat en un domicili del Pas de la Casa la matinada de divendres a dissabte i l’arrest no es va practicar fins l’endemà; la parella, separada des de final del 2021, té un llarg historial de desavinences conflictives

En efecte, els fets haurien succeït al Pas de la Casa però l’home, de 56 anys, hauria tornat, aparentment cap al centre del país, on té el seu domicili habitual. L’endemà, dissabte, funcionaris de policia es van presentar a l’establiment comercial on treballa l’home, a Andorra la Vella, i discretament se l’haurien endut detingut entre l’estupefacció de l’home. Hauria estat tota la resta de dissabte i bona part de la jornada de diumenge en dependències policials.

Malauradament, el ‘currículum’ de la ja exparella conjugal seria notable. La policia ja tindria detalls de tots dos i d’altres requeriments previs. Amb tot, l’home hauria indicat, contravenint la dona, que en tot moment va assegurar que la relació sexual no va ser en cap cas consentida, que ell havia entès el comportament de la seva exparella com una mena de convit a mantenir relacions.

Sia com vulgui, aquest diumenge a la nit, la Batllia de guàrdia va decretar l’alliberament provisional de l’home després de processar-lo pel presumpte delicte contra la llibertat sexual. I li va imposar implícitament la prohibició d’entrar novament en contacte amb la seva exparella. En cas contrari, ingressaria a la presó. Caldrà fer algunes indagacions més i al seu dia, quan escaigui, ja arribarà el judici.

Comentaris (13)

Trending