Els detinguts per l’últim robatori a Mitjavila van cometre els tres altres furts haguts a la zona

Resident i andorrà de 39 i 43 anys, tindrien antecedents per altres delictes i certa experiència en fets similars, que en aquest cas haurien comès per poder-se sufragar l’addicció a la droga que pateix com a mínim un d’ells

Interior del darrer establiment robat vist des del cantó del passeig del riu.
Interior del darrer establiment robat vist des del cantó del passeig del riu. Toni Solanelles

Sense ofici ni benefici almenys actualment, la necessitat de seguir adquirint droga, almenys en el cas d’un d’ells, els hauria empès a robar. Els dos homes detinguts la mitjanit de diumenge a dilluns després de consumar un robatori en un establiment de dispositius electrònics i telefonia mòbil que té accés tant per l’avinguda Mitjavila com pel passeig del riu serien els autors, també, dels altres tres furts o intents de furt que hi ha hagut les setmanes prèvies en altres locals comercials de la mateixa zona.

Els investigadors han d’acabar de fer les indagacions corresponents. No hi hauria empremtes en cap cas -almenys aparentment- però sí gravacions que haurien d’ajudar a treure l’entrellat sempre que no admetin per voluntat pròpia la comissió dels delictes. Els indicis i més que això -s’han estat fent escorcolls domiciliaris que haurien permès lligar ja algun cap- apunten a què els autors del furt amb força a l’establiment de l’electrònica de Mitjavila-passeig del riu haurien abans robat en un gastrobar molt proper a aquest mateix indret i en una farmàcia de l’avinguda Bonaventura Armengol. A més, la setmana passada ho haurien intentat en una altra botiga de dispositius mòbils del carrer de la Sardana.

Aparador de l'establiment afectat aquesta nit passada.

Relacionat

Dos lladres ‘domèstics’ detinguts després d’un altre robatori a mitjanit

Suposadament, el fet que aquesta darrera temptativa quedés, justament, en això, en intent, hauria portat els dos homes a ser més barroers en les seves maneres de fer. Necessitaven diners, segons les fonts. Encara que 200 o 300 euros -que és el que van arreplegar a la farmàcia i en el darrer ‘cop’- siguin no res, per calmar les seves necessitats serien suficients. Això sí, això comportava que haguessin d’anar fent assalts relativament continuats. Cap dels dos, segons les fonts, no té ni feina ni ingressos coneguts. I almenys un d’ells seria addicte a la droga. I d’aquí la necessitat imperiosa dels diners: comprar producte.

Sembla clar que mai tots dos accedien al local escollit per robar-hi. Un entrava i l’altre es quedava a fer una mena de vigilància. Les fonts consultades no han pogut aclarir si s’alternaven els papers o no en les quatre ocasions que haurien actuat les darreres setmanes

Els dos homes, andorrà i resident de 39 i 43 anys, serien delinqüents de poca rellevància i molta misèria. Persones marginals, segons les fonts. Però amb certa experiència i algun que altre antecedent, encara que els consultats no han pogut concretar si els antecedents que ja llueixen en el seu historial són relatius a delictes contra el patrimoni o tenen més aviat a veure amb els estupefaents. En les primeres declaracions després de ser detinguts, un hauria passat la pilota a l’altre i l’altre hauria atribuït la responsabilitat a l’un.

Sembla clar que mai tots dos accedien al local escollit per robar-hi. Un entrava i l’altre es quedava a fer una mena de vigilància. Les fonts consultades no han pogut aclarir si s’alternaven els papers o no en les quatre ocasions, aparentment i que hagi transcendit, haurien actuat les darreres setmanes. En tot cas, la mitjanit d’aquest diumenge a dilluns van ser enxampats amb les mans encara brutes. El soroll que van fer picant amb els peus a la porta del local on volien accedir van cridar l’atenció d’uns ciutadans que estaven per la zona i això va permetre que fos alertada la policia.

Una patrulla va acudir ràpidament sobre el lloc i una petita indagació i seguiment va permetre donar l’alto als dos homes en qüestió de pocs minuts. A sobre portaven allò que havien furtat. Alguns mòbils, i un parell o tres de centenars d’euros. Just el que faltava a la caixa registradora del local. Just el que hi havien deixat com a fons de caixa. Per poder satisfer eventuals canvis l’endemà. Els especialistes en delictes contra el patrimoni de la policia, segons fonts judicials, haurien de tancar el cercle aquest dimarts i posar els dos homes a disposició de la Batllia de guàrdia. Tot indica que seran enviats cap a la presó.

Comentaris (13)

Trending