Un dels detinguts per intent de robatori era un dels lladres d’un supermercat de Sant Julià el 2017

Els dos homes detinguts dimecres a la tarda i ara ja expulsats per ordre judicial van intentar sostreure la caixa forta d’un establiment diumenge, igual com ja va fer un d’ells amb dos individus més que llavors van ser enxampats en un local de l’avinguda Verge de Canòlich fa sis anys

Moment de la detenció, el 4 de maig del 2017 a la zona fronterera, d'un dels companys de l'arrestat dimecres.
Moment de la detenció, el 4 de maig del 2017 a la zona fronterera, d'un dels companys de l'arrestat dimecres.

Un dels dos homes detinguts dimecres a la tarda al tomb de la plaça coneguda com a ‘The Cloud’ ja havia ‘visitat’ Andorra anteriorment. Si dimecres va ser arrestat acusat d’estar preparant un robatori -de fet, ho hauria fins i tot intentat- el 4 de maig del 2017 juntament amb dos altres homes va protagonitzar un furt amb força en tota regla en un supermercat de l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià. D’allí els lladres se’n van endur la caixa forta. El mateix que pretenien fer diumenge passat en un altre establiment comercial del Principat, en aquest cas a Santa Coloma.

Els dos homes detinguts dimecres, de 35 i 45 anys respectivament i de nacionalitat romanesa, ja han estat condemnats per la via ràpida i expulsats del país. S’ha commutat la presó ferma per l’expulsió. Tots dos van passar a disposició durant la tarda d’aquest dijous. Tots dos són ‘professionals’ dels robatoris. I estan especialitzats en la sostracció de caixes fortes. Com van fer al supermercat Diagonal de Sant Julià i com pretenien fer diumenge en un establiment de restauració. I ho fan a plena llum del dia i amb els locals en funcionament.

Un cotxe de policia al centre d'Andorra la Vella.

Relacionat

Enxampen dos homes procedents de l’Europa de l’est que preparaven un robatori al país

El 2017 la jugada els va sortir bé a mitges. Van endur-se la caixa forta del supermercat i la van anar a obrir a prop del lloc on diumenge un d’ells pretenia donar el ‘cop’. A l’interior de la caixa hi havia llavors uns 5.000 euros. Una vegada obert el dispositiu, i sabedors que havien estat descoberts, van iniciar una discussió els tres delinqüents. Eren tres. Dos van decidir jugar-se-la amb el cotxe amb el qual havien arribat al Principat, segurament de lloguer i del cert amb plaques de matrícula espanyola.

Aquests dos, que duien a sobre uns 3.000 euros del botí i diverses eines per robar van voler sortir del país per la frontera del riu Runer i es van posar a la cua que van generar els controls policials de la denominada ‘Operació Gàbia’. Com que les càmeres de seguretat del supermercat, llavors, els van permetre visualitzar bé, quan van voler creuar la frontera els agents els van descobrir i els van saltar a sobre. Van ser detinguts i expulsats hores després.

Un dels lladres del supermercat de Sant Julià va aconseguir fugir a peu per la muntanya amb una part del botí

Relacionat

Un dels lladres del supermercat de Sant Julià va aconseguir fugir a peu per la muntanya amb una part del botí

Durant la seva estada en dependències policials, sense voler-ho van revelar que anaven acompanyats d’un tercer home que inicialment els funcionaris no tenien controlat. Aquest tercer home va fugir per la muntanya cames ajudeu-me i és el lladre -un d'ells- detingut dimecres. Així ho han revelat, segons fonts judicials, les indagacions fetes per la policia i que tenen una base en el treball que es va fer el 2017. Llavors es van visualitzar fotogrames de les càmeres de seguretat i es van recuperar empremtes de la caixa forta furtada i abandonada.

Segons les fonts judicials consultades, el treball policia ha donat més fruit del que es podia pensar atès que no només s’hauria evitat un més que possible robatori sinó que s’hauria pogut enxampar el tercer dels lladres del Diagonal. Això segon, però, seria un extra que la policia hauria descobert, segons les fonts judicials, un cop fet tot el treball de seguiment des que diumenge des de l’establiment que hauria estat escenari de l’intent de furt es va avisar que tenien sospites que dos homes havien intentat accedir a les dependències del local i que tenien sospites que la caixa forta era el seu objectiu.

Relacionat

Expulsats els dos lladres del supermercat de Sant Julià detinguts quan pretenien passar la frontera

Els controls van donar els seus fruits -entre la insistència, la paciència i un cop de sort- dimecres pels volts de les 3 de la tarda quan a dos agents que estaven patrullant pels carrers del centre d’Andorra la Vella els va cridar l’atenció dos homes que estaven per la zona de ‘The Cloud’. Les patrulles estaven al corrent que podien encara estar pel país les dues persones que dies abans havien intentat robar en un establiment de Santa Coloma. Les indagacions posteriors amb els sospitosos al despatx centra de la policia van donar un resultat positiu. Eren els de l’intent de robatori.

Van quedar detinguts i segons que ha pogut saber ara l’Altaveu de fonts judicials, les consultes posteriors tant al propi arxiu policial com a Interpol acabarien abocant altres detalls. Un dels detinguts era el lladre ‘fugat’ del supermercat Diagonal. I els dos homes són professionals en la matèria amb múltiples antecedents arreu d’Europa. Amb tot, van ser condemnats i expulsats per la via ràpida. Tots dos estan ara ja fitxats del tot a Andorra. Fins a la propera ‘visita’. O potser no, que com a professionals que són, a certs jocs no hi juguen.

Comentaris (7)

Trending