Expulsats els dos lladres del supermercat de Sant Julià detinguts quan pretenien passar la frontera

Comentaris

Els dos homes de nacionalitat romanesa que van ser detinguts dijous a la tarda quan intentaven accedir a l’Estat espanyol per la frontera del riu Runer després d’haver robat, presumptament, una caixa forta del supermercat Diagonal de l’avinguda Canòlich de Sant Julià de Lòria han estat expulsats després de ser sotmesos a una ordenança penal, l'equivalent a un judici ràpid. Un tercer lladre hauria aconseguit escapolir-se en decidir deixar els seus companys i mirar de fugir, a peu i per la muntanya, amb una part del botí, que en global voltaria els cinc mil euros.

Segons les fonts coneixedores del cas consultades, haurien estat els dos homes ara expulsats, d’entre trenta i quaranta anys, els que haurien confirmat sense pretendre-ho que hi havia un tercer acompanyant. Ja detinguts i a les cel·les del despatx central de policia, a l’edifici de l’Obac, mentre esperaven ser interrogats pels agents, els arrestats s’haurien interessat per saber si el seu col·lega també havia estat enxampat. Però no va ser el cas. Les fonts consultades només han pogut confirmar que el batlle de guàrdia ha enviat els dos detinguts a la presó. Però no ha transcendit gaire més detalls.

Això sí, es tracta de dos homes que tenen un important historial delictiu vinculat a furts i robatoris. No estarien fitxats al Principat però sí que haurien ‘intervingut’ en diversos països europeus. A Andorra hi haurien vingut amb la ferma intenció de robar-hi. Ho van fer amb un vehicle amb plaques de matrícula espanyoles i amb eines, recuperades al cotxe igual com l’altra part del botí, clarament indiciàries de quina és la seva activitat ‘professional’. S’expressen en italià, segons algunes fonts, i es van confiar d’allò més, perquè es van ‘llançar de cap’ a una cua de sortida del Principat que s’havia generat, justament, pels controls policials.

Les càmeres del supermercat lauredià van aconseguir captar imatges força nítides dels individus i una còpia de les mateixes ràpidament va ser distribuïda entre les patrulles policials. I especialment també entre els agents que fan els controls de fronteres, que van ser reforçats una vegada va transcendir el furt, que s’hauria comès una estona abans de les 6 de la tarda de dijous. Als investigadors els sobta la manca de destresa o l’excés de confiança mostrat pels dos detinguts. I més encara vista la seva suposada dilatada experiència en el sector de la delinqüència.

Comentaris

Trending