Un dels lladres del supermercat de Sant Julià va aconseguir fugir a peu per la muntanya amb una part del botí

Comentaris

Un dels lladres del supermercat de Sant Julià va aconseguir fugir a peu per la muntanya amb una part del botí
Un dels lladres del supermercat de Sant Julià va aconseguir fugir a peu per la muntanya amb una part del botí

Un dels tres integrants del grup d’homes que va robar una caixa forta del supermercat Diagonal de l’avinguda Canòlich de Sant Julià hauria aconseguit fugir a peu, per la muntanya i amb una part del botí. Durant els recessos dels interrogatoris que s’han estat fent d’ençà de la detenció de dos dels lladres, els homes, de nacionalitat romanesa, d’entre trenta i quaranta anys i que es comunicaven en italià, s’haurien referit a un tercer company, interessant-se si també havia estat enxampat.

Fonts de la investigació han assegurat que la hipòtesi més plausible seria, veient també que la caixa, ja oberta, va ser localitzada en les immediacions d’un restaurant de menjar ràpid que hi ha a prop de la caserna dels bombers a Santa Coloma, que els lladres haurien marxat de Sant Julià buscant un lloc on poder obrir la caixa. Quan ho van aconseguir i sent conscients que s’havia activat un dispositiu per intentar localitzar-los, hi va haver una certa discussió per com intentar fugir. 

Mentre un va decidir tirar pel dret i mirar d’escapolir-se cames ajudeu-me per la muntanya, els altres dos van provar sort mirant de sortir del país amb el mateix vehicle, amb plaques de matrícula espanyola, amb què havien arribat. No comptaven, però, que les càmeres de videovigilància del supermercat robat els havien gravat amb força precisió i que el dispositiu policial permetria controlar un per un els cotxes que en aquell moment, entre les 6 i les 7 de la tarda, pretenien sortir del Principat.

Abans de separar-se, els tres homes haurien decidit repartir-se el botí d’una forma més o menys equitativa. Vist que als dos detinguts se’ls va trobar uns 3.000 euros, es calcula que allò inicialment furtat podria estar al voltant dels 4.000 i els 5.000 euros, que ja s’acostaria al denunciat pels responsables de l’establiment afectat. Els dos detinguts, segons les mateixes fonts, que van ser enxampats al punt fronterer del riu Runer, tenen nombrosos antecedents per accions similars protagonitzades a Sant Julià. Haurien comès furts a diferents països d’Europa.

El dispositiu policial es va activar poc abans de les sis de la tarda de dijous després que es comprovés que uns desconeguts s’havien emportat una caixa forta que estava en un despatx del supermercat Diagonal. Els lladres no van haver de fer ni gaire força. Però les càmeres de seguretat els van captar bé i això va servir perquè els agents de policia desplegats poguessin disposar d’una imatge que, al cap i a la fi, va ser definitiva per poder-los detenir.

I és que amb una ‘operació semi-gàbia’ en marxa, que va comportar que es miressin un per un tots els cotxes que pretenien sortir del país més enllà de fer desplaçaments, com a mínim, per diversos punts de la parròquia laurediana (cap a la Rabassa, cap a Aixirivall). Una hora després, aproximadament, que s’hagués posat en marxa l’operatiu es va localitzar en un dels vehicles que pretenia franquejar la frontera els dos sospitosos, que van acabar sent detinguts. Els controls, que es van allargar fins més enllà de la pràctica dels dos arrestos, van comportar retencions de trànsit que durant un parell d'hores van ser força accentuades, arribant a crear una cua de sortida del país que arribava fins més enllà del Punt de Trobada.

En el cotxe, a banda de la part del botí ja esmentada, s’hi haurien trobat eines emprades habitualment pels ‘professionals’ del furt. Ningú no dubta, segons les fonts, que els homes s’havien desplaçat al Principat amb l’estricte objectiu de robar-hi. Durant la nit de dijous i tot aquest divendres, els agents de policia han estat fent nombroses actuacions. Des d’interrogar els dos detinguts a comprovar empremtes, recollir les que hi hagués a la caixa forta abandonada i localitzada, escorcollar de nou el vehicle amb el qual viatjaven… Els dos homes estaven pendents de ser posats a disposició policial. Vist que no haurien actuat amb violència, les fonts consultades no descartaven que se’ls pogués jutjar per la via ràpida (és a dir, aplicar-los una ordenança penal) i s’acordés la substitució de la pena de presó per l’expulsió del Principat.

Comentaris

Trending