Detingut un home que pateix trastorns com l’assetjador de menors de Santa Coloma

La presència del sospitós, que està al Principat de passada, ha generat una forta revolada al nucli d’Andorra la Vella; on hauria perseguit a infants i adolescents tant al tomb de l’Escola andorrana com en parades de bus

L'home que ha estat identificat com l'assetjador de menors passejant per Santa Coloma.
L'home que ha estat identificat com l'assetjador de menors passejant per Santa Coloma.

La presència a Santa Coloma d’un home que suposadament perseguia menors ha generat una forta revolada. L’alerta d’algunes mares a través de les xarxes socials i el fet de compartir informació a través de grups de telefonia ha incrementat la sensació de temença. Alhora, però, les dades aportades per la ciutadania haurien estat cabdals per tal que la policia hagi pogut controlar i posteriorment detenir el sospitós de ser l’autor dels assetjaments a infants i adolescents.​

Veïns de Santa Coloma han explicat que els darrers dies s’havia constatat la presència d’un home de comportament i manera de parlar molt poc comuna. També de físic peculiar. Una vegada ha saltat l’alerta en relació amb l’actitud que estaria tenint aquesta persona al tomb de l’Escola andorrana del poble colomenc i d’algunes parades d’autobús de la zona, i corroborat, per exemple, per la policia, que no eren fabulacions ni dels menors ni dels seus progenitors, les indagacions han acabat donant fruit.

L’home s’hauria traslladat a Andorra a casa d’uns familiars de forma temporal, perquè la intenció sempre hauria estat, segons els veïns, poder trobar una sortida a Espanya mateix, en un centre on pugui ser internat per tal de seguir els tractaments adients als seus trastorns 

 

El sospitós, d’una cinquantena llarga d’anys i que en algun cas hauria arribat a fer proposicions sexuals als menors que empaitava, hauria estat controlat vers les cinc de la tarda, segons les fonts consultades. Segons que han explicat les fonts veïnals, el sospitós -reconegut per algunes de les persones afectades- de les persecucions a menors seria un home que estaria de passada al Principat i que al seu dia les autoritats judicials espanyoles ja haurien incapacitat arran dels trastorns que pateix. Tot i això, s’hauria considerat procedent formalitzar la detenció.

L’home s’hauria traslladat a Andorra a casa d’uns familiars de forma temporal, perquè la intenció sempre hauria estat, segons els veïns, poder trobar una sortida a Espanya mateix, en un centre on pugui ser internat per tal de seguir els tractaments adients als trastorns dels quals està diagnosticat. Aquest procés, suposadament, s’hauria d’intentar accelerar a través de la participació de les autoritats andorranes. A no ser que judicialment es decideixi que tot i la situació d’incapacitació a Espanya, que a priori l’hauria de fer no imputable al Principat, ha de respondre a Andorra dels delictes que eventualment se li puguin atribuir.

EL CAS DE LA MASSANA

Les persecucions de menors a Santa Coloma no tindrien res a veure amb el cas d’un altre home que ‘molestaria’ noies adolescents, menors i majors d’edat, en la línia de bus que porta a la Massana. Les ‘molèsties’ haurien arribat en alguns casos a tocaments superficials, en principi sempre per sobre de la roba. Els detalls aportats a la policia per algunes de les víctimes serien prou significatius i hi hauria elements que haurien de portar a la plena identificació de l’assetjador. Però de moment no és el cas.

Un dels cotxes patrulla estacionats en una de les zones on s'han fet controls.

Relacionat

La policia sospita que hi ha dos homes diferents que fan tocaments a menors

Ha estat la sospita d’una de les víctimes que hauria vist aquest home la que ha portat a muntar un dispositiu improvisat de recerca i control per part de diverses patrulles de la policia a la zona, primer, de la Dama de Gel, a la sortida del túnel del Pont Pla. I, després, també a les cruïlles dels Vilars i dels Escalls. L’operació ha durat tot just una mitja hora. El temps necessari per comprovar que l’home, d’haver-hi estat, havia aconseguit franquejar els controls establerts.

Comentaris (5)

Trending