Detingut i ‘enviat’ a França l’exresident expulsat que pretenia entrar al seu antic pis d’Arinsal

Agents de la unitat especialitzada en intervencions l’han reconegut al carrer de la Unió i se l’ha hagut d’emmanillar enmig de la via pública perquè s’ha posat agressiu contra els integrants de la patrulla que li han demanat identificar-se

Una imatge del despatx central de la policia abans de la reforma.
Una imatge del despatx central de la policia abans de la reforma. Toni Solanelles

La policia ha procedit a acompanyar aquest vespre fins al Pas de la Casa el ciutadà francès que diumenge a la nit va protagonitzar un incident en el que havia estat el seu apartament, en un edifici d’Arinsal. L’home estava sent recercat des de dimarts, després que una vegada resolta suposadament la qüestió de l’immoble, se’l va tornar a veure remenant per estances de l’edifici. Com que tenia una ordre d’expulsió se’n va decretar una ordre interna de detenció que finalment s’ha pogut fer efectiva aquest divendres.

Aquest matí, agents de la unitat especialitzada en intervencions (UEI) han reconegut l’home, de 52 anys, quan estava a l’altura del carrer de la Unió, al centre del país. Immediatament han advertit una patrulla perquè fes efectiu el procediment habitual d’identificació i arrest per fer efectiva l’expulsió sempre que l’autoritat judicial ho confirmés. Quan els agents de l’àrea de seguretat ciutadana s’han acostat a l’individu i li han demanat que s’identifiqués per corroborar que efectivament es tractava de la persona recerca, l’home hauria plantat cara.

Més encara, en un moment donat s’ha arribat a posar lleugerament agressiu, fet que ha obligat els agents a procedir a emmanillar-lo enmig de la via pública i a traslladar-lo al despatx central per, posteriorment, posar-lo a disposició judicial. La Batllia de guàrdia ha constatat el trencament de l’ordre administrativa que se li va dictar el 2016, quan es va veure immers en un cas de violència de gènere del qual anys després va ser absolt i també imputat per un delicte d’importació d’armes il·legals al país del qual sí que va ser condemnat.

Un control policial.

Relacionat

Busquen per expulsar del país l’home que diumenge pretenia accedir al pis embargat i subhastat

L’ordre administrativa d’expulsió tenia una vigència de deu anys que, efectivament, no havia passat. Diumenge, quan ell mateix va alertar la policia per avisar que algú havia canviat el pany del seu domicili -en puresa, del domicili que havia estat seu però sobre el qual ara ja no tenia cap dret-, va reconèixer que feia cinc anys que no posava els peus al Principat. No ha transcendit perquè ara ho havia fet. El que és clar és que diumenge a la nit se li va recordar que tenia una ordre d’expulsió vigent i se li va explicar que el pis se li havia embargat arran dels múltiples deutes que acumulava, per exemple, amb la comunitat de propietaris.

L’embargament va seguir el seu procés i l’apartament va ser subhastat l’any passat i adquirit per una dona que diumenge es va endur un bon ensurt quan algú que assegurava que l’habitatge era seu intentava obrir de totes les maneres possibles la porta. Va donar el cas que tant la dona com l’home van acabar comunicat pel seu compte amb la policia. La patrulla va deixar suposadament clares les coses. Però l’home tornaria l’endemà o al cap de dos dies per l’immoble De fet, se l’hauria vist pel traster. Però quan va arribar la policia ja no hi era.

Una imatge d'arxiu de la carretera d'Arinsal.

Relacionat

Dos propietaris per a un mateix apartament

Davant d’això, es va posar en marxa la recerca de l’home amb uns controls tímids que inicialment no van donar resultat. Finalment, aquest matí se l’ha localitzat i se l’ha detingut. I aquest vespre se l’ha acompanyat fins a la frontera franco-andorrana per assegurar-se que se’n tornava cap a França. Ho ha fet amb el mateix vehicle que diumenge passat va venir al Principat. Si torna a aparèixer per Andorra i se l’enxampa de nou, en aquesta ocasió no s’escaparia d’entrar al centre penitenciari.

Comentaris (3)

Trending