Dos propietaris per a un mateix apartament

L’ocupant actual d’un habitatge en un edifici d’Arinsal i qui n’havia estat l’anterior amo trucaven alhora a la policia denunciant que hi havia algú altre que pretenia el seu (el dels dos) domicili

Diumenge a la nit. Una resident al Principat està tan tranquil·la en el seu apartament d’un edifici situat a la carretera general, a Arinsal. És més aviat l’hora d’anar a dormir que no pas el moment del sopar. De cop i volta truquen de forma insistent a la porta. Abans, aquest algú ha provat d’obrir la porta del pis de totes les maneres possibles. Sense sort. Ella truca a la policia advertint que hi ha algú que pica sense parar. Ell, el de l’altra banda de la porta, també truca a la policia. Li han canviat el pany del seu domicili i, assegura, no hi pot entrar.

Patrulles mobilitzant-se per resoldre el conflicte. Que durarà, asseguren les fonts veïnals consultades, més aviat poc. El que increpa, el que pretén entrar al que havia estat el seu domicili, així, en passat, és ben conegut per aquells que viuen a l’immoble des de fa un cert temps. El BOPA testimonia alguna de les seves ‘aventures’ poc legals. Dels seus deutes. S’ha despreocupat tant de tot, que aquell pis que ara reclama com a seu, al qual vol entrar-hi sí o sí i on hi ha tranquil·lament una altra ciutadana fent-hi vida assegurant que l’apartament és seu, va ser embargat. I subhastat. I adquirit per la dona que estava en el seu interior.

Qui denunciava que se li havia canviat el pany de casa, ciutadà francès, el 2016 va ser expulsat d'Andorra de manera administrativa durant deu anys. Més recentment, i per la causa que va portar l’administració a decretar-ne la seva expulsió governativa, el Tribunal de Corts el va condemnar en rebel·lia per introducció d’arma legal al país

Just abans que esclatés la crisi sanitària es va subhastar l’apartament d’una quarta planta de l’edifici Koala d’Arinsal. Els múltiples deutes del fins llavors propietaris, entre d’altres davant la comunitat de propietaris, va portar a l’esmentada sortida. L’ara ocupant, la dona que trucava a la policia advertint que tenia un beneit a la porta picant i picant, el va adquirir legalment. Per tant, no va costar aclarir que el pis era seu. Sense discussió.

De fet, l’altra requeridor va admetre que feia cinc anys que no venia al Principat. Ciutadà francès, el 2016 va ser expulsat d'Andorra de manera administrativa durant deu anys. Més recentment, i per la causa que va portar l’administració a decretar-ne la seva expulsió governativa, el Tribunal de Corts el va condemnar en rebel·lia per introducció d’una arma legal al país. Això sí, l’havia absolt de l’acusació de violència de gènere que també pesava sobre ell.

En fi, que per molt que un diumenge primer d’agost, a tocar la mitjanit, es presentés de cop i volta a Arinsal, l’apartament no el va recuperar. Havia fet cas omís durant cinc anys a citacions, condemnes i altres. I, per acabar-ho d’adobar, encara li resten cinc anys més d’expulsió administrativa que no seria d’estranyar que s’ampliïn per haver trencat l’ordre dictada. L’apartament va tenir dos propietaris durant una estona. Però al cap i a la fi seria poca estona.

Comentaris

Trending