Detingut un delinqüent habitual per tornar a robar quan havia estat expulsat del país… per lladre

La policia va controlar dimecres en un hotel d’Andorra la Vella dos homes de nacionalitat georgiana que acumulaven a l’habitació diverses peces de roba nova i cartrons de tabac que no van saber explicar com els havien obtingut

Una imatge d'una habitació de l'hotel on estaven allotjats els dos homes controlats.
Una imatge d'una habitació de l'hotel on estaven allotjats els dos homes controlats. ARXIU

L’expulsió dictada al seu dia ja per haver vingut al Principat no li va fer prou por. Almenys, no suficient perquè tornés a venir a Andorra, amb un nou acompanyant, a fer el mateix que ja havia fet anteriorment: robar. I és que la policia va controlar dimecres a primera hora del matí en un hotel d’Andorra la Vella dos homes de nacionalitat georgiana perquè la seva actitud era sospitosa i perquè en registrar-lo a la base de dades hotelera, un d’ells va donar positiu.

Positiu en el sentit que tenia una ordre d’expulsió activa. I és que ja amb anterioritat se l’havia enxampat després de robar mercaderia en diferents establiments del Principat i després d’un tràmit ràpid se’n va decretar l’expulsió. Ara en seran dues, aquesta segona dictada per l’autoritat judicial. I caldrà veure quan dura. Sia com sia, la policia es va presentar a l’establiment hoteler i va controlar els dos homes.

Al que no estava cercat inicialment per res, després de fer les indagacions escaients, se’l va acabar foragitant per la via administrativa. L’altre, de 36 anys, se’l va detenir en tota regla acusat d’un doble delicte. Un contra el patrimoni, perquè a l’habitació se li va trobar novament mercaderia l’origen del qual no va saber explicar, i l’altre contra la funció pública per haver desobeït la primera expulsió, governativa.

Quan els agents que van acudir a l’establiment hoteler van poder accedir a l’habitació atès que estava en flagrant delicte, es van trobar diferents peces de roba i cartrons de tabac que presumptament haurien estat sostrets. La mercaderia es va atribuir al delinqüent experimentat, al que tenia antecedents al país. I com que l’home no va saber donar cap explicació lògica de tenir la roba, nova de trinca, i el tabac en la seva possessió, se’l va detenir.

Comentaris

Trending