Detingut un conductor per intentar envestir un agent de circulació d’Escaldes

Els fets han passat poc després del punt del migdia a la part alta de l’avinguda Pont de la Tosca, quan l’urbà ha requerit als titulars de dos vehicles estacionats indegudament que els retiressin

Una imatge d'arxiu de l'avinguda a l'altura aproximada d'on han passat els fets.
Una imatge d'arxiu de l'avinguda a l'altura aproximada d'on han passat els fets. ARXIU

La policia ha detingut aquest divendres poc després del punt del migdia un home resident acusat d’un delicte contra la integritat física arran de dur a terme almenys dues maniobres al volant d’un cotxe que haurien pretès atemorir un agent de circulació d’Escaldes tot intentant envestir-lo, atropellar-lo. Sortosament, l’urbà no hauria patit cap lesió rellevant tot i que almenys un cop el vehicle de l’arrestat ha passat pel damunt d’un dels peus de l’agent.

Els fets han succeït quan passaven vint minuts de les 12 del migdia a la part alta de l’avinguda Pont de la Tosca, jo molt a prop de la rotonda que enllaça amb la carretera general CG-2 per la zona de l’Obac. Pujant direcció a Encamp, l’agent, com en altres moltes ocasions, ha advertit que hi havia dos vehicles indegudament estacionats. L’urbà hi ha arribat motoritzat i en veure que els propietaris dels automòbils aparentment estaven sobre terreny els ha demanat si podien retirar els cotxes.

Un dels conductors, sense oposar cap mena de resistència, ha agafat i ha marxat, però l’altre conductor hauria començat a qüestionar la petició feta per l’agent, increpant-lo

Un dels conductors, sense oposar cap mena de resistència, ha agafat i ha marxat sense més, essent conscient que no estava estacionat on tocava. Però l’altre conductor hauria començat a qüestionar la petició feta per l’agent, increpant-lo. S’ha enfilat al vehicle i en arrencar ha maniobrat de tal manera que, tot i que l’urbà ha intentat esquivar-lo, li ha passat per damunt del peu sense ocasionar-li especials danys.

L’agent ha agafat la motocicleta i l’ha perseguit uns metres fins que el vehicle ha fet una segona maniobra que ha estat interpretada com de possible intent d’envestida. En tot cas, ja s’havia activat la policia, que en breu s’ha presentat al lloc dels fets. L’urbà, amb el suport i consentiment dels seus superiors, ha formalitzat la corresponent denúncia allà mateix. Com que hi havia testimonis dels fets -a prop del lloc dels fets hi un taller, per exemple-, els agents de la policia que s’han presentat a l’indret han decidit detenir el conductor. Ara s’estarien elaborant les diligències pertinents abans de posar a disposició judicial l’arrestat o, en el cas que la fiscalia ho consideri, posar-lo en llibertat.

Comentaris (4)

Trending