Desconeguts es fan passar per personal del ministeri de Salut per intentar ‘hackejar’ mòbils

El Govern ha posat aquest divendres a la tarda el cas en coneixement de la policia i d'Andorra Telecom tot advertint que no es respongui a les trucades

Comentaris

Les vacunes de la Covid han tornar a ser el motiu d'un intent per 'hackejar' mòbils.
Les vacunes de la Covid han tornar a ser el motiu d'un intent per 'hackejar' mòbils.

Diversos ciutadans han rebut aquest divendres trucades de persones fent-se passar per treballadors del ministeri de Salut amb l’objectiu d’aconseguir enganyar els interlocutors i que els facilitessin el codi enviat per SMS que permet ‘hackejar’ el mòbil que ha rebut dit missatge. Els comunicants fraudulents intenten cridar l’atenció dels seus interlocutors advertint-los que cal programar una quarta dosi de reforç de la vacuna contra la Covid. Govern ha posat aquest divendres a la tarda el cas en coneixement de la policia i d'Andorra Telecom.

Els ‘hackers de la quarta dosi’ tenen algunes dades personals que no van, en principi, més enllà del nom, l’adreça en alguns casos, i el telèfonPerò aquests detalls són relativament fàcils d’aconseguir consultant fonts obertes a les xarxes telemàtiques o adquirint bases de dades privades que prèviament han estat ‘hackejades’, una situació que també passa tot sovint. Donen el nom i cognom de la personal a la que han trucat, el número de telèfon de casa i l'adreça. Una temptativa semblant es va fer amb la campanya de la tercera dosi. 

Durant la trucada, els diuen que per acabar de concretar els tràmits els hauran de dir el codi que han rebut a través d'SMS.  Aquest codi no té res a veure amb la tercera dosi de la vacuna. Es tracta d'un codi de confirmació per accedir al compte de WhatsApp de la víctima i si es comparteix, qualsevol persona podrà accedir al seu perfil en l'aplicació de Meta a través de WhatsApp Web.

L'objectiu dels estafadors és el d'aconseguir tota la informació bancària i personal d'aquestes persones. Els criminals començaran a parlar amb els contactes de confiança per obtenir dades d'interès amb què puguin guanyar diners.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending