Degoteig de ‘nous’ furts al tomb de l’avinguda Santa Coloma

Hi ha com a mínim mitja dotzena de pisos que haurien estat assaltats durant l’absència dels seus ocupants per les festes de Nadal

Zona on s'haurien detectat els darrers dies alguns dels furts.
Zona on s'haurien detectat els darrers dies alguns dels furts. ARXIU

La finalització del període nadalenc, per dir-ho d’alguna manera, ha fet aflorar ‘nous’ furts amb força a la mateixa zona on ja se n’havien detectat el cap de setmana de Nadal i Sant Esteve. Entre els descoberts pràcticament al mateix moment de ser comesos i els que s’han localitzat dies després, en retornar als seus habitatges els seus ocupants després de vacances, hi hauria mitja dotzena de casos en investigació.

Aparentment, segons les fonts consultades, els furts s’haurien comès els mateixos dies, al tomb de Nadal. I si s’han descobert després és perquè els ocupants dels pisos assaltats no han arribat fins més tard. Tots els furts que ara s’investiguen estan a la mateixa zona, entre l’avinguda Santa Coloma i l’Antic Camí Ral, molt a prop del pas elevat que serveix per creuar la carretera general a l’altura de l’Estadi comunal.

Un dels marcadors trobats al bloc de la Seu.

Relacionat

Alarma pels robatoris a un bloc de pisos de la Seu i els marcadors apareguts en altres immobles

Les fonts consultades no han pogut confirmar si en tots els pisos sobre els quals hi ha constància que han estat oberts il·lícitament hi havia algun tipus de marca. Sí que hi ha coincidència en què els desconeguts anaven a buscar el que majoritàriament sempre van a cercar en aquestes situacions: joies i diners en efectiu. I algun rellotge si se’l troben i és d’un valor ressaltable.

Els panys haurien estat forçats i els habitatges es veuen regirats sense haver de donar gaires voltes per descobrir-ho. Són accions ràpides d’integrants de grups especialitzats en la matèria que busquen un botí fàcil i una vegada han dut a terme uns quants assalts desapareixen per minimitzar el risc de deixar elements que serveixi per identificar-los i, més encara, per evitar ser descoberts i detinguts.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending