Alarma pels robatoris a un bloc de pisos de la Seu i els marcadors apareguts en altres immobles

Els fets han coincidit amb el temps amb els furts detectats a un edifici de Santa Coloma i des de la policia andorrana no es descarta que puguin estar relacionats

Un dels marcadors trobats al bloc de la Seu.
Un dels marcadors trobats al bloc de la Seu. Mossos d'Esquadra

Alarma a la Seu d’Urgell pels robatoris constatats en dos pisos de la població. A banda els Mossos d’Esquadra han volgut alertar de la presència de marcadors a altres habitatges de la localitat. És a dir, avisos que permeten als lladres controlar si els immobles estan o no ocupats. L’advertència del cos d’ordre català arriba just uns dies després que es constatés un fet similar a domicilis del país. Fonts de la policia no descarta que pugui haver-hi alguna relació.

Els Mossos han llançat l’avís aquest dijous a través d’un comunicat. En ell, s’indica que el cos va rebre la denúncia pels robatoris amb força soferts en un bloc de pisos del carrer Guillem de Plandolit. Els agents es van desplaçar al lloc dels fets i van realitzar una inspecció ocular. Això els va permetre localitzar en la part superior de les portes les restes d’uns fils de pegament. Continuant la revisió en van trobar més a altres portes.

Aquests marcadors uneixen la porta amb el marc. Serveixen als lladres per controlar si hi ha algú vivint. Per exemple, també es van localitzar al país en l’onada de furts viscuda el passat agost. Des del cos d’ordre català s’indica que generalment apliquen el pegament, o algun material similar, en totes les portes d’un edifici i retornen l’endemà. Si el marcador està intacte, indicant que no hi hauria ningú a l’interior, seleccionen el pis i forcen la porta.

Des dels Mossos s’ha volgut demanar a la població de la Seu que estigui alerta. I, sobretot, que si detecten més d’aquests marcadors, avisin. Al mateix temps, s’ha ampliat la recerca per la zona per intentar trobar-ne més.

Un vehicle de la policia reflectit en el vidre d'un immoble d'Andorra la Vella.

Relacionat

La policia investiga almenys un robatori en un habitatge de l’avinguda Santa Coloma

L’avís arriba pocs dies després que la policia andorrana rebés la denúncia per uns furts comesos a dos piso de Santa Coloma. En aquests casos, el que es van emportar els lladres van ser diners, rellotges i joies. Fonts de la policia andorrana han posat en relleu que, per ara, no s’ha rebut cap més avís sentit. Sobre si els delictes comesos al Principat i a la Seu poden tenir alguna relació, s’ha explicat que no es pot pas descartar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending