Controlats dos ‘professionals’ dels furts de mercaderia després de fer ‘desaparèixer’ ulleres

Els dos homes, ‘visitants’, algun almenys amb antecedents, havien pispat material per valor inferior a sis-cents euros i es van estalviar la detenció però tindran ‘anotacions negatives’ i en certa manera quedaran fitxats

Un expositor d'ulleres d'un establiment de la mateixa cadena que l'afectada.
Un expositor d'ulleres d'un establiment de la mateixa cadena que l'afectada. Toni Solanelles

Són professionals dels furts. Aprofiten distraccions de dependents -a vegades forçades per ells mateixos- per endur-se allò que un tercer els ha encomanat o el que creuen que tindrà sortida al mercat negre o, ara, a través d’aplicacions que es dediquen a través d’Internet a la compra-venda d’objectes. Els darrers en ser enxampats són dos homes que van s’enduien tres ulleres d’un dels establiments que té en diversos punts del país una cadena andorrana.

En ser enganxats in fraganti es va avisar la policia i se’ls va controlar ràpidament. Almenys un ja tindria antecedents per fets similars. Com que són professionals en la matèria ja saben que no han d’agafar d’un sol cop material que sumi, en preu de compra -no de venda al públic-, sis-cents euros o més. A partir d’aquesta xifra el furt de mercaderia és considerat un delicte i, per tant, de ser descoberts, hi ha una detenció.

Hi ha ocasions en què aquests ‘professionals’ dels furts de mercaderia van acumulant material en, normalment, algun vehicle. Però en cada pispada no passen la xifra indicada. No sempre és senzill poder descobrir on amagaven la resta de material eventualment furtat. En aquesta ocasió només se’ls va poder atribuir el furt de les tres ulleres, que van ser recuperades. I com que el material tenia un cost en xifres rodones de 400 euros no hi va haver detenció.

Els fets van passar dissabte a la tarda-vespre en un establiment d’Escaldes. La policia va aixecar acta dels fets i quedarà una anotació negativa en l’expedient dels dos homes, que a partir d’ara, d’una manera o altra, hauran quedat fitxats. Si mai hi tornessin i se’ls tornés a enxampar aquest antecedent ja apareixeria en el seu historial.

Comentaris

Trending