Consternació a Encamp després de conèixer l’assassinat d’una exresident a Benidorm

La dona, tot i la seva discapacitat, havia fet vida activa al poble, ja que dinava sovint als restaurants de la zona, en moltes ocasions acompanyada de qui, segons la policia espanyola, ha estat un dels seus botxins

La dona assassinada havia viscut en un pis llogat al carrer de la Vena d'Encamp.
La dona assassinada havia viscut en un pis llogat al carrer de la Vena d'Encamp.

Sorpresa i astorament el que ha provocat al centre d’Encamp l’anunci fet per la policia nacional espanyola de la detenció d’una parella com a presumptes assassins d’una dona discapacitat que, fins al desembre, havia viscut al poble. La Rosa, aquest era el seu nom, va residir uns tres anys a la parròquia i el fet de conèixer que va ser víctima d’un crim i no pas d’un fet accidental, ha generat incredulitat. Sobretot pel fet que amb els seus suposats homicides també hi havia fet vida a la parròquia, tot i tenir el pis a Canillo.

La víctima del macabre crim -segons va informar la policia espanyola va ser assassinada per, posteriorment, robar-li els diners que guardava a la caixa forta del seu pis a Benidorm- va residir durant una llarga temporada al centre d’Encamp. Més concretament, al carrer de la Vena. I feia una vida activa. Sortia habitualment del pis que va tenir llogat i anava assíduament a granges i restaurants de la zona, moltes vegades, almenys durant l’any passat, acompanyada per l’home que llavors li feia de xofer i l’ajudava i que, mesos després, segons el cos d’ordre, la va matar amb el suport de la seva parella.

Els veïns recorden que era una persona agradable i indiquen que "no es ficava amb ningú però sempre saludava"

Les persones amb qui ha parlat Altaveu expliquen que es tractava d’una dona educada. “No es ficava amb ningú però sempre saludava”, recorden. Se la veia sovint per la zona. A Andorra hi va estar uns tres anys. Després, va optar per marxar a Benidorm, on tenia un pis de propietat. No era, però, un destí fixe. De fet, al llarg de la seva vida havia viscut a diferents indrets i no li agradava quedar-se gaire temps en un mateix lloc. La població alacantina només era una etapa més i la idea era marxar posteriorment a Portugal. Els seus plans van ser esgarrats pels seus assassins.

Uns botxins a qui la dona no només coneixia sinó que hi havia mantingut una relació molt estreta. “Molt amics”, indicaven fonts de la policia espanyola. I també ho confirmen els coneguts d’Encamp. De fet, els coneixia abans d’arribar a Andorra i ells hi van venir expressament per treballar per a ella. Durant un temps, ells van viure a Canillo i els darrers mesos van baixar a la Seu d’Urgell.

Els mesos que hi van estar treballant se’ls va veure moltes vegades plegats. Ell l’acompanyava habitualment en la seva furgoneta i, de fet, acostumaven a dinar plegats als bars del centre del poble. Allà era coneguda la situació personal de la dona, amb una severa discapacitat. En concret, una focomèlia generada pel fet que la seva mare, durant l’embaràs, va tractar-se amb talidomida, un medicament que, posteriorment, es va demostrar que provocava importants malformacions en els nens. En el seu cas, ni les cames ni els braços se li havien desenvolupat.

Era de coneixement públic que la dona cobrava una pensió d'Alemanya per ser una de les víctimes de la talidomina i que tenia una posició econòmica còmoda

Per aquest motiu, la dona cobrava des d’Alemanya una important pensió mensual, d’uns 2.500 euros. Se sabia, per tant, que econòmicament es trobava en una posició còmoda. Tan còmoda que, fins i tot, podia ajudar econòmicament als seus futurs assassins. En més d’una conversa havia explicat que havia deixat diners a l’home que, posteriorment, i sempre segons la policia espanyola, va acabar amb la seva vida. Fins i tot quan ja no els lligava una relació laboral.

Els veïns consultats per Altaveu també han explicat que, durant la seva estada a Andorra, la dona baixava habitualment, almenys un cop al mes, a Benidorm, on tenia el pis, aquest sí de la seva propietat. També havia tingut un altre a Tenerife, aquest venut fa uns mesos. És a dir, no era cap secret que, econòmicament, gaudia d’una bona posició. Un coneixement que va acabar sent letal.

Moment en què els agents detenen un dels dos implicats en l'assassinat.

Relacionat

Detinguda una parella per l’assassinat d’una exresident amb discapacitat a Benidorm

El passat juny la Rosa va aparèixer morta al seu pis de la població alacantina. Estava estesa a terra amb la cadira de rodes a sobre. Semblava un accident. La investigació de la policia, però, va descobrir que l’òbit havia estat violent. Arran dels informes del forense, van constatar que les lesions no s’adequaven a una caiguda sinó que havia estat colpejada fins a quatre ocasions al cap. Després, l’havien llançat a terra i l’havien pressionat amb la cadira fins a asfixiar-la. Tot això ho haurien fet els dos detinguts a Jaca, una parella que, el 14 de juny, haurien viatjat des de Lleida fins a Benidorm per cometre el crim. Tot plegat, per un motiu econòmic: robar-li els diners que tenia a la caixa forta. Uns fets que aquest diumenge encara provocaven sorpresa, astorament i, lògicament, enuig a Encamp.

Etiquetes

Comentaris

Trending