Detinguda una parella per l’assassinat d’una exresident amb discapacitat a Benidorm

Els dos havien treballat l’any passat per la víctima, que va viure a Encamp fins al desembre, van entrar al seu pis aprofitant que tenien claus per robar-li diners, la van colpejar al cap i van intentar simular que havia patit un accident amb la cadira de rodes

Intervenció de la policia espanyola per detenir dos presumptes assassins d'una exresident.

La policia espanyola ha detingut dues persones als que imputen l’assassinat a Benidorm d’una dona, exresident fins al passat desembre a Andorra. La víctima patia una severa discapacitat que limitava els seus moviments i va aparèixer morta al juny al seu pis de la població alacantina. Els dos presumptes homicides hi mantenien una relació d’amistat i, de fet, havien treballat per a ella durant la seva estada al Principat. Un cop morta, van emportar-se els diners que guardava a la caixa forta de l’immoble.

L’assassinat va tenir lloc al mes de juny. La víctima, d’uns 60 anys patia una malaltia anomenada focomèlia, que provoca una reducció en les extremitats. En el seu cas, l’afectava tant a braços com a les cames i tenia el seu origen en un medicament que la seva mare havia pres estant embarassada. Per aquest motiu, cada mes percebia una important pensió. Fins al passat desembre, i segons han informat fonts del cos d’ordre, la dona, de nacionalitat espanyola, havia residit al Principat. Concretament, a Encamp.

El 16 de juny, una amiga va anar al pis de la víctima que patia una reducció severa dels braços i les cames, perquè no li responia les trucades i la va trobar mort, amb la cadira de rodes sobre el seu cos

El 16 de juny, una amiga de l’assassinada va acudir al pis preocupada. Feia dos dies que la dona no li contestava les trucades del telèfon. Allà va localitzar el cadàver. En un principi, es va considerar que havia estat una mort accidental, ja que va aparèixer al saló, amb la cadira de rodes elèctrica que emprava per moure’s a sobre de la seva esquena, com si hagués caigut sobre seu.

L’anàlisi més acurada del cos, però, va permetre descobrir la realitat del que havia passat. Presentava cops al crani que, segons els forenses, no s’adequaven a una caiguda fortuïta ni, de fet, a la forma de la cadira. L’havien colpejat voluntàriament fins a matar-la. Arran d’aquest descobriment, es va obrir una investigació que va permetre trobar la seqüència d’esdeveniments que van conduir al crim i, també, localitzar els presumptes autors. No va ser senzill perquè, des que es va traslladar a Benidorm, la dona hi vivia sola.

Tot i això, arran dels interrogatoris als coneguts, es va tenir coneixement que, al maig, la dona havia contractat un home com a assistent domèstic. Aquest, però, va ser interrogat i va manifestar que no tenia coneixement dels fets, ja que un cop finalitzat el contracte laboral, havia tornat amb la seva dona a Lleida.

Els dos detinguts van treballar per a l’assassinada l’any passat, ell com a xofer, i s’haurien fet “molt amics”, tant que la dona va continuar ajudant-los econòmicament amb uns 1.200 euros mensuals

La policia va continuar la investigació i va obtenir nova informació sobre aquest sospitós, que s’havia traslladat a viure a Jaca. Allà se’l va tornar a interrogar i, també, a la seva dona. Llavors tots dos van admetre que coneixien la víctima abans. Així, durant l’any 2019 havien estat treballant per a ella, que llavors vivia a Canillo. L’home, com a xofer, cobrant uns 2.500 euros mensuals. `

Llavors, els dos residien a la Seu d’Urgell, segons han explicat a Altaveu fonts policials, que també han remarcat que entre la dona i la parella també es va crear un vincle d’amistat. “Eren molt bons amics”, han indicat. De fet, un cop acabada la seva relació laboral a Andorra, la víctima els va seguir ajudant econòmicament, amb una mitjana de 1.200 euros al mes.

La investigació va continuar i, malgrat que la parella, va negar contínuament tenir res a veure amb el crim, la policia tenia clar que se’ls podia ubicar a Benidorm durant els dies que s’hauria produït l’assassinat. Així, es va constatar que dos dies abans de la localització del cos, tots dos havien sortit des de Lleida cap a la població alacantina en dos cotxes diferents i que van retornar l’endemà.

Segons la policia, els dos detinguts van entrar el pis, van colpejar la dona al cap fins a quatre vegades i després la van ofegar pressionant el seu cos amb la cadira de rodes tot intentant simular un accident

La policia entén que, un cop a Benidorm, van aprofitar que tenien les claus del pis per entrar. A dins, un d’ells va colpejar la dona al cap en fins a quatre ocasions amb un objecte sense que aquesta tingués cap opció de defensar-se. Després, la van llançar a terra, van arrossegar el seu cos uns centímetres i van bolcar la cadira elèctrica sobre la seva esquena, exercint pes sobre ella fins que va deixar de respirar. Posteriorment, van netejar el pis i van moure els objectes per fer creure que tot havia estat un accident.

El motiu del crim, segons el cos d’ordre, seria econòmic. Així, a la caixa forta van aparèixer sobres de diners buits. La investigació ha permès analitzar també els comptes dels dos sospitosos i ha acreditat que tenien importants deutes. Amb tots els elements lligats, el passat dimarts agents de la policia van registrar l’habitatge on vivien els dos detinguts, de 59 i 56 anys, a Jaca així com un garatge a Sabiñánigo. Allà van recuperar part dels diners sostrets i la roba emprada per cometre el crim.

Els dos, de nacionalitat espanyola, van ser posats a disposició judicial. El jutge ha decretat el seu ingrés a presó preventiva sense fiança. Se’ls considera coautors d’un delicte d’assassinat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending