Els constants altercats que es viuen a Ciutat de Valls generen neguit i malestar al barri

Quatre patrulles de policia han hagut d’actuar aquesta mitjanit passada pel que se suposava que era una baralla multitudinària i que ha acabat amb la detenció d’una parella per violència domèstica a banda d’agredir com a mínim un jove que havia intentat posar pau

La intervenció policial d'aquesta passada nit.
La intervenció policial d'aquesta passada nit.

Els veïns de Ciutat de Valls comencen a estar farts dels altercats que tot sovint es viuen en diferents punts del barri, habitualment sempre els mateixos. Esperen que les autoritats, tant des de l’àmbit social com des del vessant policial i judicial, extremin les mesures i adoptin les decisions escaients per mirar de reduir la conflictivitat en aquesta zona d’Andorra la Vella. Aquesta passada mitjanit s’hi han practicat dues detencions arran d’un cas de violència domèstica que a punt ha estat d’anar més enllà.​

De fet, la policia ha hagut de mobilitzar fins a quatre patrulles atès que inicialment s’alertava d’una baralla multitudinària just enfront de les instal·lacions del centre escolar que hi ha al barri. Una vegada els agents han arribat a lloc entre crits i sorolls i la vergonya aliena de molts veïns farts que s’hi produeixin incidents del mateix tipus de forma esporàdica però cada vegada més reiterativa, els uniformats han acabat arrestant dos joves residents, parella, de 26 anys.

Els fets

Inicialment s’estarien esbatussat entre ells. Veïns de la zona van sentir els crits i la demanda d’auxili que feia la noia. Un dels veïns ha decidit baixar al carrer mentre que la seva dona alertava la policia. El jove es va interposar entre la parella que s’esbatussava. Però en lloc d’acabar aquí l’incident, el cònjuge masculí es va abraonar sobre l’home que havia aparegut per mirar de posar pau entre la parella. I es va iniciar una baralla respecte de la qual el noi que va baixar del seu domicili ha acabat interposant denúncia.

Un dels veïns ha decidit baixar al carrer mentre que la seva dona alertava la policia. El jove es va interposar entre la parella que s’esbatussava. Però en lloc d’acabar aquí l’incident, el cònjuge masculí es va abraonar sobre l’home que havia aparegut per mirar de posar pau entre la parella

I és que se li van causar diverses lesions, inclosa la fractura del dit d’una mà. Dos altres joves que transitaven per la zona també van intervenir en l’aldarull. Quan ja semblava que la situació estava més calmada va arribar la policia. I davant d’això, el noi que havia començat a esbatussar la seva parella es va tornar a llançar contra el primer jove que havia mirat d’aturar la baralla conjugal, causant-li noves lesions, aquest cop al cap. La jove detinguda, a més, hauria agredit algun dels uniformats que han intervingut en el dispositiu.

Els detinguts han estat traslladats al despatx central de la policia, de matinada, on s’han anat fent les diligències pertinents -aquest matí s’hi ha afegit la denúncia del jove que va mirar de separar la parella i va acabar agredit- en espera que els dos joves acabin passant a disposició judicial. Una batussa més que es viu al barri. De fet, en alguns casos, a Ciutat de Valls els veïns ja tenen identificats la majoria de les persones que acaben protagonitzant la majoria dels aldarulls. D’aquí que es reclami una actuació més decidida de les autoritats.

En aquest sentit, les fonts consultades han reconegut que tant hi ha conflictes de naturalesa similar a la viscuda aquesta nit, amb batusses de parella o amistats, com altres situacions que vénen donada del consum i tràfic de petites quantitats de droga o, fins i tot, situacions que causen molèsties veïnals com sorolls indeguts o la presència de gossos perillosos sense lligar. En no poques ocasions, més d’un d’aquests comportaments descrits conflueixen en algunes persones concretes..

 

@jordiandorra

##andorra?? ##peleas##ciutatdevalls ##confinamento ##lasagacontinua

♬ sonido original - Jordiandorra

Comentaris (21)

Trending