El ‘cas Lluna’ traspassa fronteres (de mala manera)

Una plataforma animalista espanyola difon el cas de la desaparició d’una gossa a Arans difonent noms i cognoms i fotografies de qui se sospita que haurien pogut haver sostret l’animal

Una imatge de la Lluna.
Una imatge de la Lluna. ARXIU

El cas de la gossa de quinze anys que divendres passat va desaparèixer del pati d’una casa adossada d’Arans, a Ordino, ha traspassat fronteres. Una plataforma sense ànim de lucre que “es dedica amb tots esforços i mitjans disponibles per i per als animals” està difonent el que denomina com a ‘cas Lluna’ a través de les xarxes socials i, directament, acusa els ocupants de la casa annexa a aquella on s’estava l’animal de ser el responsable de la suposada sostracció.

De fet, la propietària de la gossa va incloure en la denúncia formulada divendres a la policia la identitat dels seus veïns tot advertint que en diverses ocasions l’havien amenaçat que si la gossa no deixava de gemegar, com passaria cada vegada que es quedava sola, acabarien fent alguna malifeta a l’animal. Davant d’aquestes advertències-amenaces, i després d’una primera constatació tant a algunes organitzacions animalistes del país com davant la policia, arran de la desaparició de divendres es va interposar una denúncia formal.

Una imatge de la Lluna, una bretona de 15 anys.

Relacionat

On és la Lluna?

La plataforma en qüestió s’ha fet seu el cas i fent valdre alguns dels principis que regeixen la seva manera de fer -“rebem la informació i actuem en conseqüència. Sigui on sigui, i de la manera que sigui”- han penjat a les xarxes els noms dels veïns assenyalats i alguna fotografia on apareixen, incrementant d’aquesta manera el malestar que es viu en la urbanització en qüestió. La policia ja va fer divendres mateix algunes diligències, com ara un reconeixement de la zona i consulta a alguns veïns. Segons fonts consultades, almenys inicialment, quan van picar els agents a la porta dels veïns assenyalats aquests no haurien obert.

La plataforma espanyola que fa públiques les identitats dels veïns de l’adossada on s’estava Lluna recorden que estan denunciats i que “només per amenaçar amb enverinar-la ens semblen ja uns autèntics miserables. Ara diuen que no en saben res… però és clar, suposo que si viuen al costat van poder veure com entraven en el jardí on estava Lluna i com se la van endur”. Caldrà veure com evoluciona la investigació i si la relació veïnal s’enverina més encara o no. Però hi ha mals averanys.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending