On és la Lluna?

La policia i els propietaris d’una bretona investiguen la desaparició de l’interior d’una casa adossada d’Arans de la gossa, de quinze anys, i respecte dels brams de la qual els veïns feia mesos que es queixaven

Si veuen la gossa de la imatge, una bretona de quinze anys, Lluna per a més referència, truquin al 110 o posin-se en contacte amb qualsevol dels grups animalistes del país. Tots plegats estan al cas de la seva desaparició. De fet, podria arribar a ser sostracció. Els propietaris de l’animal, que va ser adoptat fa més o menys un lustre a la gossera, malden per recuperar-lo encara que no hi confien massa. Temen un final fatídic per la gossa. I malfien dels veïns.

Des de primera hora d’aquesta tarda, hi ha formalitzada una denúncia per la desaparició de la Lluna. I s’hi han fet constar les amenaces prèvies rebudes pels propietaris per part dels veïns que ocupen l’adossada adjacent a aquella on viuen els amos de la bretona, que es mou amb dificultat i que difícilment hauria pogut saltar el tanca de més de 120 centímetres que envolta el pati enllosat i enjardinat de l’habitatge en qüestió. Agents de la policia ja s’han desplaçat aquesta tarda mateix a Arans per mirar de recopilar indicis i testimonis. Es pot tractar d’una sostracció. Com a mínim.

Les diferents fonts consultades han explicat que el frec a frec entre la mestressa de la gossa i els propietaris de l’adossada adjacent vénen de lluny. I que van ser molt greus el juny passat advertint els uns a l’altra que enverinarien la Lluna, que la matarien, perquè estaven farts dels seus gemecs. Gemecs que la mestressa de la gossa reconeixeria, i que són producte de l’angoixa per separació que l’animal pateix.

MOLTES HORES SOLA, MOLTES HORES A CASA

Cada vegada que la bretona es queda sola, aquells gemecs, aquells grinyols. I allò hauria fet embogir -sempre presumptament, és clar- la veïna, que passa moltes hores a casa. L’animal, que havia estat propietat d’uns caçadors que no n’haurien tingut la millor cura, té un passat complicat que ara, a les velleses, li ha deixat una seqüela de difícil resolució. I com que es passa molts dies a la setmana moltes hores sola -la mestressa treballa fora de casa, la canalla va a escola- corre, poc o molt, pel pati de l’adossada.

La desaparició -sostracció o el que sia- hauria estat entre quarts de vuit del matí i les tres de la tarda; i per com estava de net el matí, hauria de ser més a primera que no pas a darrera

Si quedés dins l’habitacle, amb la desena d’hores que pot estar sola deixar l’interior de la casa arreglat. Que embruti el pati és, han explicat les fonts consultades, de millor gestió. Sia com vulgui, quan la propietària ha tornat a casa aquest divendres, vers les 3 de la tarda, i s’ha adonat que la Lluna no hi era, també ha vist que no hi havia excrements ni rastre de pixum al llosat del terra. Per tant, la sospita és que l’animal s’ha fet desaparèixer aviadet. Poc després que, al tomb de les 8 del matí, els amos de la bretona deixessin la casa per anar a les seves respectives destinacions laborals o educatives.

Si s’acaba confirmant que algú, com se sospita, ha saltat al pati, ha agafat la gossa i l’ha enlairat suficientment per fer-la passar pel damunt de la tanca, probablement hauria estat abans no hagi clarejat del tot. Probablement, afirmen les fonts properes a la propietat de l’animal consultades, una persona sola no ha pogut endur-se l’animal. Pesa -o potser pesava, perquè els amos pensen el pitjor- uns 23 quilos. Unes unces amunt o avall.

AMENACES PRÈVIES

La mestressa de la gossa ja havia havia comunicat tant a grups animalistes com a la policia les amenaces rebudes pels veïns en relació als gemecs de l’animal. L’estiu hauria estat de calma. Amb més hores per cuidar-se de la gossa o sense la Lluna a l’adossada perquè, coses de les vacances, havia marxat amb la família qui sap on. Però el retorn al dia a dia, a la vida ordinària a partir del 9 de setembre, hauria tornat els crits, el soroll, els gemecs i les amenaces. Fins aquest divendres.

Els grups animalistes, entitats com GosSOS o Laika, fan costat totalment a la propietària de la Lluna, fins i tot sabedors els uns i els altres del lloc, dels llocs, per on es poden moure els veïns, s’han alertat també associacions protectores d’animals de l’Alt Urgell i de la Cerdanya. Per alertar-los que si veuen una bèstia, un animal, una bretona de les característiques de la Lluna, avisin. Ho facin saber. No hi compten massa. Però esperen que potser un atac de mala consciència hagi impedit el desenllaç que a casa de la Lluna temen. Amén.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending