Canillo formalitza la denúncia contra el ‘paracaigudista desconegut’ per evitar que hi torni

El comú ha posat a disposició de la policia les gravacions de què es disposi perquè intenti identificar l’aventurer i avaluï l’eventual delicte comès, partint de la base del risc al qual es va sotmetre i el fet que va accedir a un recinte fora d’hores

Un moment del salt a través de la gravació que els propis joves van fer córrer.
Un moment del salt a través de la gravació que els propis joves van fer córrer.

El comú de Canillo ha formalitzat aquest divendres la denúncia contra persona desconeguda pel vol del paracaigudista que es va llançar dimarts al matí des del ‘pensador’ del mirador del Roc del Quer. La denúncia s’ha interposat especialment per deixar clar que l’administració comunal no tolerarà nous actes d’aquesta mena i per tal que l’acció legal actuï com a efecte dissuasiu. La corporació ha posat a disposició de la policia totes les gravacions que té de les càmeres de seguretat i vídeo-vigilància de la zona.

Hi ha dos elements essencials per condemnar l’acció i que posa de relleu el comú segons les fonts consultades. D’una banda, que el jove o joves, perquè eren dos els que van acudir fins al lloc encara que només un finalment es va llançar en paracaigudes, va accedir a un lloc que en el moment del salt -faltaven vint minuts per a les 9 del matí- estava tancat al públic. No es pot dir obertament del tot que el recinte era d’accés prohibit, perquè al final la muntanya no es pot tancar amb un cadenat, però sí que es pot considerar que aquell espai, el mirador, no estava a disposició dels visitants.

IMG 9753E5BCB1CB 1

Relacionat

Canillo denunciarà el paracaigudista del mirador del Roc del Quer

Alhora, es refuta el perill en què es va posar el propi paracaigudista. Com ha vingut explicant l’Altaveu, que és qui va avançar el fet, tot i que sembli el contrari, per a la pràctica del paracaigudisme l’altura des de la qual es va llançar el jove no és suficient. Especialment perquè la muntanya queda molt a prop i qualsevol cop de vent hauria pogut esclafar el paracaigudista contra la roca, amb un enllaç que més val no preveure.

El parapentista llançant-se des del senyor del mirador.

Relacionat

El senyor del mirador del roc del Quer o la nova plataforma de parapent

Sia com vulgui, ara serà la policia qui haurà d’avaluar si aquella pràctica és delictiva -el comú, assessorat pels seus serveis jurídics externs ha arribat a la conclusió que, evidentment, sí que es pot perseguir el comportament del paracaigudista- i, alhora, haurà de mirar d’aconseguir identificar el jove, una circumstància que no es considera gens fàcil però que tampoc es creu del tot impossible.

Comentaris

Trending